ΣΧΟΛΕΙΟ

Κεραμέως: «Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε παράταση του σχολικού έτους ή διεξαγωγή μαθημάτων πρωί-απόγευμα»

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μια εφ’ ‘ολης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους ή διεξαγωγή διεξαγωγή μαθημάτων πρωί-απόγευμα απαντώντας ότι “Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολύ ιδιαίτερη εκπαιδευτική χρονιά. Στόχος μας καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας είναι αφενός η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και αφετέρου η όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Μελετούμε στενά τις επιδράσεις της πανδημίας και στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των μαθητών και δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε τυχόν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που έχουν αναστατωθεί από την πανδημία».

«Προχωρούμε με πολύ προσεκτικά βήματα μελετώντας σε καθημερινή βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και ακούγοντας με προσοχή τις εισηγήσεις των ειδικών. Κατά το διάστημα αναστολής της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων η διδασκαλία προχωρά μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ παρακολουθείται πολύ στενά η κάλυψη της ύλης».

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: “Θα ήταν εγκληματικό να κλείσουν τα σχολεία για όλη την διάρκεια της πανδημίας”

Παράλληλα, η υπουργός σε χθεσινές της δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ερωτηθείσα μεταξύ άλλων γιατί δεν επαληθεύτηκαν τα σενάρια που ήθελαν τα σχολεία να κλείνουν λόγω πανδημίας παρότι πολλοί ειδικοί είχαν ταχθεί υπέρ της προσωρινής διακοπής των μαθημάτων δια ζώσης, απάντησε ότι πάντα οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά όπως έχει αποδειχθεί στα σχολεία δεν υπήρξε διασπορά του ιού. Συμπλήρωσε δε πως θα ήταν εγκληματικό να κλείσουν τα σχολεία για όλη την διάρκεια της πανδημίας.

ΠΗΓΗ:http://infokids.gr