Χρειάστηκε ένας χημικός για να ανακαλύψει τον απλούστερο τρόπο για να φτιάξετε μους σοκολάτας στο σπίτι. Ο Hervé This, ο πατέρας της μοριακής γαστρονομίας, ανακάλυψε πώς να φτιάξει μια άψογη, κρεμώδη μους σοκολάτας μόνο από σοκολάτα και νερό. Ναι, όπως διαβάσατε μόνο με 2 υλικά!
Τι θα χρειαστείτε
- 3/4 φλιτζανιού (6 ουγγιές) νερό
- 230 γραμμάρια κουβερτούρα
- Παγάκια
- Κρέμα σαντιγί, για την επικάλυψη (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αρχικά, ρίχνουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και έπειτα προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ.
Βήμα 2ο
Βήμα 3ο
Τέλος, βάζουμε το τελικό μείγμα σε μικρά μπολάκια ή βαζάκια και αφήνουμε τη μους μας να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε με σαντιγί.
Πηγή: food52.com