Κολοκυθάκια στρογγυλά γεμιστά με ρύζι
Αυτή η συνταγή έγινε εμπειρικά. Αν και υπάρχουν μικρές αστοχίες λόγω της μικρής μου πείρας στη μαγειρική, είναι μια νόστιμη και νηστίσιμη επιλογή.
Υλικά
-
2 κολοκυθάκια στρογγυλά
-
1/3 κρεμμύδι ξερό
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
3 κ.σ. μανιτάρια από κονσέρβα
-
1 κούπα ρύζι για σπιρωτό πιλάφι
-
1 σφηνάκι ημίγλυκο κρασί
-
1/2 ζωμός λαχανικών
-
αλατοπίπερο
-
ζουμί από 1 ντομάτα
-
1 ματσάκι μαϊντανός
-
λίγο δεντρολίβανο
-
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Ξεπλένουμε τα κολοκύθια. Κόβουμε το “καπάκι” και σκαλίζουμε εσωτερικά με ένα κουτάλι, όπως στη φωτογραφία (Κρατήστε το εσωτερικό του κολοκυθιού για ξεχωριστή συνταγή ή προσθέστε το αργότερα καθώς θα βράζετε το ρύζι) (Στη συγκεκριμένη συνταγή το εξωτερικό περίβλημα των κολοκυθιών δεν τρώγεται. Αν θέλετε να είναι βρώσιμο, βράστε πρωτίστως τα κολοκύθια για 10-15′)
-
Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε 2,5 κούπες νερό μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 7-8′.
-
Γεμίζουμε τα 3/4 των κολοκυθιών με ρύζι.
-
Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο να ρουφήξει τα υπολειπόμενα ζουμιά και ύστερα σερβίρουμε.