Υλικά
-
10-11 κολοκυθάκια στρόγγυλα μετρίου μεγέθους
-
600 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
-
150 gr ρύζι καρολίνα
-
Λάδι αλάτι πιπέρι
-
Δυόσμο μαϊντανό άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο μέσα στο νερό
-
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
Για το αυγολέμονο:
-
2 αυγά και τον χυμό από δύο λεμόνια
-
Άνηθο ψιλοκομμένο
-
2 ΚΣ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
-
Αφού πλύνουμε καλά τα κολοκυθάκια και κόψουμε το κοτσάνι και το καπάκι από πάνω τα ξύνουμε με ένα μαχαιράκι να φύγει το πράσινο μέρος της φλούδας. Στη συνέχεια μέ ένα κουταλάκι μικκρό βγάζουμε τη σάρκα από μέσα και βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μία άκρη Τιν σάρκα Μπορούμε να τη βάλουμε στην κατάψυξη και να τη χρησιμοποιήσουμε μία άλλη φορά για να κάνουμε μία πίτα ή ότι άλλο θέλετε εσείς…
-
Κατόπιν παίρνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και ρίχνουμε 1 κύβο λαχανικών το διαλύουμε καλά και το ρίχνουμε μέσα στα κολοκυθάκια κοιτάμε έτσι ώστε να καλυφθούν τα κολοκυθάκια μέχρι τη μέση με το νερό αυτό στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το χυμό από 1 λεμόνι και βάζουμε επάνω ένα πιάτο ανάποδα έτσι ώστε θα τα συγκρατήσει την ώρα του βρασμού τα τοποθετούμε στη φωτιά και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου
-
Τώρα για το αβγολέμονο αφού έχουμε αφήσει τα αυγά αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου Τα χωρίζουμε σε δύο πιάτα ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε ξεχωριστά το ασπράδι πολύ καλά έτσι ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το μείγμα του χτυπημένου κρόκου και ανακατεύουμε καλά παράλληλα στύβουμε το χυμό από τα λεμόνια και αφού διαλύσουμε δύο κουταλιές κορν φλάουρ με το χυμό του λεμονιού το βάζουμε και αυτό μέσα στο μείγμα του αυγού.
-
Παράλληλα Αφού έχει κρυώσει το φαγητό μας παίρνουμε λίγο ζωμό με μία κουτάλα και σιγά-σιγά το ενσωματώνουμε στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνέχεια έτσι ώστε να μην κόψει απότομα το αυγό και σχηματιστούν κομμάτια στην επιφάνεια του ζωμόυ. Αφού έχει ενσωματωθεί ο ζωμός μες στο αυγό κατόπιν ξαναρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγολέμονο
-
Εμείς προσωπικά ρίξαμε και λίγο άνηθο μέσα στο αυγολέμονο και είναι ακόμη πιο νόστιμο Καλή απόλαυση Καλή επιτυχία