Αν τα παιδιά παραπονιούνται ότι έχουν βαρεθεί να τρώνε το κοτόπουλο με πατάτες δεν έχετε παρά να τους το σερβίρετε με μια διαφορετική γαρνιτούρα που θα τα ξετρελάνει.
Ξέρετε πόσο θρεπτικά είναι τα καρότα; Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε β-καροτίνη, συνθέτουν την βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει το συκώτι απομακρύνοντας τα λίπη και τη χοληστερόλη.
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα κοτόπουλο από στήθος
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικου
4 κουταλιές μουστάρδα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και καθαρίζετε τα φιλέτα, τα αλατίζετε και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αλείφετε τα φιλέτα με μουστάρδα και ρίγανη. Ξαναβάζετε το ταψάκι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα στο γκριλ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τα καρότα, ½ φλυτζάνι νερό και λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τελείως όλα τα υγρά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε 4 κουταλιές κρέμα μπαλσαμικού και αφήνετε τα καρότα να καραμελώσουν. Σερβίρετε τα φιλέτα με τα καραμελωμένα καρότα και λίγη φρέσκια ρίγανη.