LIFE & STYLE

Κουλούρι μπριός βουτύρου με σοκολάτα και καρύδια

πρωινό με ένα ωραίο παγωμένο καφεδάκι ….

Υλικά

  1. 500-600 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  2. 25 γρ. μαγιά νωπή
  3. 100 γρ. νερό χλιαρό
  4. 80 γρ. ζάχαρη
  5. 2 αυγα
  6. 60 ml γάλα εβαπορέ
  7. 80 γρ. βούτυρο
  8. 50 γρ. καρύδι τριμμένο
  9. 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  10. Αλειμμα
  11. 1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με 2 κουταλιές από το αλεύρι. Αφήνω το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνω ένα ένα τα αυγά και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματάω το μίξερ, βγάζω το φτερό και βάζω τον γάντζο.

  3. Αρχίζω να δουλεύω το μείγμα προσθέτοντας λίγο λίγο το μισό αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτω το μείγμα της μαγιάς και συνεχίζω να προσθέτω λίγο λίγο αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή και ελαστική που θα ξεκολλάει από τον κάδο του μίξερ.

  4. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα βαθύ σκεύος και σκεπάζω με μια πετσέτα. Αφήνω τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  5. Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνω καλά. Κόβω σε κομμάτια των 120 γρ. και πλάθω κουλούρες. Ενώνω τις άκρες και βάζω τα κουλούρια σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Σκεπάζω με μια πετσέτα και τα αφήνω για 20′ να φουσκώσουν.

  6. Προσθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  7. Αλείφω τα κουλούρια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με καρύδι. Ψήνω τα κουλούρια για 20′ μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

    http://cookpad.com