Αν λοιπόν σας έχει περισσέψει κιμάς από τη χθεσινή μακαρονάδα ή εν πάσει περιπτώση θέλετε να κάνετε κιμά αλλά όχι πάλι με ζυμαρικά τότε αξίζει να τον σερβίρετε ως γέμιση μιας πεντανόστιμης σπιτικής κρέπας.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
250 γραμμάρια αλεύρι
3 αυγά
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 φρυγανιά τριμμένη
250 ml σάλτσα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aρχικά φτιάχνουμε τις κρέπες. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη το αλεύρι, τα αβγά και προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Ρίχνετε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο. Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη.Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.Προσθέτετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού.
Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει, την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα.Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι.
Εν συνεχεία προχωράμε στο γέμισμα των κρεπών. Σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα ο κιμάς μας.Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολάκι μαζί με την σάλτσα ντομάτας, την παρμεζάνα και την φρυγανιά. Κρατάμε 1 κούπα από τη σάλτσα ντομάτας για το ταψί. Τα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε από 2 κουταλιές της γέμισης σε κάθε κρέπα και τις τυλίγουμε σε ρολά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας στο πάτο του πυρέξ. Τις τοποθετούμε στο ταψί πυρέξ σε μια σειρά. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 25 λεπτά.