- 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
- 1 κούπα διπλό εσπρέσσο
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ καλούα
- 4 κούπες φαρίνα κόκκινη
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού κακάο.
- Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Χωρίζουμε τα ασπράδια απ’ τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ ώσπου να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη (σ’ ένα μπολ).
Βήμα 2ο
Στο μίξερ, ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να έχουμε ένα ομογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μασκαρπόνε, προσθέτουμε τον καφέ, το λικέρ και το κακάο (αφού τα έχουμε αναμίξει πρώτα μαζί) και χτυπάμε.
Βήμα 3ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φαρίνα με το μπέικιν πάουντερ. Στο μπολ με το μείγμα, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τη μαρέγκα (σε δόσεις) και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 4ο
Στρώνουμε ένα μικρό και βαθύ ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κακάο και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!
ΠΗΓΗ:http://mama365.gr