Οι μπαμπάδες είναι από τα πιο ζουμερά και πεντανόστιμα γλυκά που χαιρόμαστε να αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία. Η γεύση τους είναι μοναδική και… μεθυστική χάρη στο ρούμι και πραγματικά, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να τους αντισταθεί. Μπορεί να θεωρείτε ότι το να τους φτιάξετε απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο μαγειρικό ταλέντο, όμως, αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει γνώμη.
Tι θα χρειαστείτε
Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 5 γραμμάρια αλάτι
- 12 γραμμάρια μαγιά
Για το σιρόπι
- 4 λίτρα νερό
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 λεμόνια
- 600 ml ρούμι
Για την κρέμα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 500 ml γάλα
- 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 φλούδα λεμονιού
- 100 ml ρούμι
Για το γλάσο και το γαρνίρισμα.
- 20 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
- 150 γραμμάρια κεράσια
Τι πρέπει να κάνετε
Bήμα 1ο
Aρχικά, βάζουμε στο μίξερ μας το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να απορροφήσει το αλεύρι το πρώτο για να ρίξουμε τα επόμενα. Το ίδιο κάνουμε με το βούτυρο, το οποίο ρίχνουμε σιγά-σιγά.
Βήμα 2ο
Εφόσον έχουμε βάλει όλα τα υλικά για τη ζύμη, ανεβάζουμε την ταχύτητα για ένα 1 λεπτό και στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για άλλο 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δυο-τρεις φορές. Σ’ αυτό το στάδιο η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική. Τη βάζουμε στον φούρνο για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.
Βήμα 3ο
Σε ειδικά φορμάκια, τοποθετούμε τη ζύμη και ψήνουμε ξανά στον φούρνο ώσπου οι μπαμπάδες να ροδίσουν. Έπειτα, τους αφήνουμε να κρυώσουν και στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιών, τη ζάχαρη και βράζουμε για 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το μισό ρούμι.
Βήμα 4ο
Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τις φλούδες λεμονιού και αφού χτυπήσουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι μεταξύ τους, τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Αφαιρούμε τις φλούδες και αφήνουμε την κρέμα να πήξει.
Βήμα 5ο
Τώρα βουτάμε τους μπαμπάδες στο σιρόπι για να μουλιάσουν και έπειτα τους περιχύνουμε με το υπόλοιπο ρούμι. Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σ’ ένα κατσαρολάκι και μόλις βράσει αρκετά, αλείφουμε τους μπαμπάδες.
Βήμα 6ο
Στο μείγμα για την κρέμα προσθέτουμε το ρούμι, χτυπάμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (την οποία έχουμε χτυπήσει ξεχωριστά). Παίρνουμε τους μπαμπάδες και τους χαράσσουμε στη μέση, έτσι ώστε να μπορούμε να βάλουμε την κρέμα μέσα. Στολίζουμε με κεράσια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Πηγή: nonnaclaudia.com