Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά
2 φλιτζάνια φρέσκα φράουλες, φέτες
2 φάκελοι σκόνη ζελατίνης
2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/4 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα
1 κουταλιά της σούπας, μαρμελάδα βερίκοκο (κάντε κλικ εδώ για τη συνταγή μου)
Φρούτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και το μέλι σε ένα μπλέντερ.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε νερό, για περίπου 3 λεπτά.
Βράζουμε το γάλα ή την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα ζελατίνης και τη μαρμελάδα βερίκοκο, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Ανακατεύουμε με το μείγμα γιαούρτι – φράουλα και μεταφέρουμε σε σκεύος.
Βάζουμε στο ψυγείο την τούρτα για περίπου 4-5 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Αν χρησιμοποιήσεις τσέρκι πρέπει να την ξεκολλήσεις με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα.
Στολίζουμε με διάφορα φρούτα! Εγώ προτίμησα berries