LIFE & STYLE

Λουκουμάδες με γέμιση σοκολάτας

Ποιος δεν έχει γευτεί λουκουμάδες και δεν έχει ξετρελαθεί με τη γεύση τους; Μάλλον κανείς δεν θα απαντήσει αρνητικά. Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει με γέμιση σοκολάτας για νέες γευστικές περιπέτειες!

1 φάκελο μαγιά ξερή
1/2 φλ. ζάχαρη
3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. γάλα μισό φρέσκο μισό εβαπορέ σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
2-3 πρέζες αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι σκληρό και λίγο επιπλέον
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
κανελοζάχαρη για πασπάλισμα

Για τη γεμίση

άλειμμα πραλίνας

Εκτέλεση

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά για τη ζύμη των λουκουμάδων, βάζουμε τη μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας από την συνολική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε μπολ. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά για να αφρίσει η επιφάνεια.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με μίξερ χειρός να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ να ανακατευτούν καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία, απαλή και ελαστική.

Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα και 30′, Κόβουμε και ετοιμάζουμε τους λουκουμάδες. Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο με πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο 30 εκ. με πάχος 1 εκ. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια 6-7 εκ. περίπου.

Ζεσταίνουμε το λάδι για τηγάνισμα σε βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα. Με τη βοήθεια του χαρτιού, ρίχνουμε έναν έναν τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τους να ροδίσουν και από την άλλη. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αφού κρυώσουν τους κυλάμε σε κανελοζάχαρη. Κάνουμε προσκετικά μια μικρή τρύπα και με ένα κουτάλι ή έναν κορνέ τους γεμίζουμε με τη σοκολάτα.

http://infokids.gr