ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθαίνουμε τα πασχαλινά έθιμα με τον διαδραστικό χάρτη που έφτιαξαν στον 3ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα

Μαθαίνουμε τα πασχαλινά έθιμα με τον διαδραστικό χάρτη που έφτιαξαν στον 3ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει κι ας μην το έχετε αντιληφθεί λόγω του lockdown και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας.

Πώς θα μάθουν τα πιτσιρίκια τα έθιμα και τις παραδόσεις του Πάσχα αφού η δια ζώσης διδασκαλία έχει αντικατασταθεί από την τηλεκπαίδευση;

Έχοντας αυτό κατά νου και θέλοντας να μυήσουν τους μικρούς τους μαθητές στο τελετουργικό και στο νόημα του εορτασμού της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής της χριστιανοσύνης, οι παιδαγωγοί του 3ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Βύρωνα έφτιαξαν  ένα διαδραστικό χάρτη με πασχαλινά έθιμα από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το πώς γιορτάζεται το Πάσχα σε διάφορες γωνιές της χώρας. Μέσω αυτής της πρωτότυπης εφαρμογής που αξίζει να βρει τη δική της ξεχωριστή θέση στις ψηφιακές τάξεις παιδικών σταθμών αλλά και νηπιαγωγείων της χώρας, οι μαθητές θα ταξιδέψουν νοερά από την Κέρκυρα ως την Πάτμο και από τη Λεωνίδιο ως την Κύθνο.

Τα έθιμα που παρουσιάζονται είναι τα εξής

1.Κέρκυρα -Το έθιμο των Μπότιδων
2. Λεωνίδιο -Αερόστατα
3. Χίος- Ρουκετοπόλεμος
4.Αυγομαχίες -Βόρεια Ελλάδα
5. Κύθνος – το έθιμο της κούνιας
6.Τρίκαλα -Λαζαρίνες
7. Σκύρος – Το έθιμο του Λαζάρου
8.Πάτμος -Η τελετή του Ιερού Νιπτήρα

Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή και να περιηγηθείτε στα έθιμα κάθε περιοχής πατώντας εδώ.

Πατήστε πάνω στους αριθμούς ανοίγοντας το link και θα κάνετε ένα ταξίδι στα ωραιότερα ελληνικά πασχαλινά έθιμα που συνθέτουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών αλλά και προσδίδουν ένα ιδιαίτερο «χρώμα» στην εορταστική αυτή περίοδο.

http://infokids.gr