Σίγουρα θα έχετε οι περισσότεροι δοκιμάσει η θα έχετε φτιάξει αυτό το φαγητό εάν είστε λάτρεις της μελιτζάνας. Εγώ σήμερα Ήθελα να μαγειρέψω κάτι γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο και σας καταθέτω τη δική μου πρόταση.
45 λεπτά
-
3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
3 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
-
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
-
250 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
-
Μερικά φύλλα Βασιλικού πέστο ψιλοκομμένα
-
2..3 φύλλα βασιλικού ολόκληρα για το ντεκόρ
-
2-3 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-
λίγο ανθότυρο τριμμένο από πάνω
Εκτέλεση
-
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε πολύ καλά τις μελιτζάνες κατόπιν προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα ζάχαρη το σκόρδο το πιπέρι και το αλάτι.
-
Σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν.
-
Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το κουνάτε να πάει παντού σκεπάζεται και πάλι και αφήνετε το φαγητό για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
-
Στο τέλος σερβίρετε στο πιάτο και στολίζετε με τον βασιλικό τα ντοματίνια και το τριμμένο ανθότυρο και απολαμβάνετε. Μπορεί αυτό το φαγητό να το φάτε και σαν συνοδευτικό και σαν κυρίως πιάτο. Καλή απόλαυση και καλή σας επιτυχία.(ο βασιλικός δικός μου από το μπαλκόνι τι καλύτερο;;;)
Post Views: 79