ΒΙΒΛΙΟ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

“Μικρές ιστορίες για αγρίους”

 Απολαύστε την εφηβική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου στο κανάλι της Βουλής (3/1)

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 16:00 συντονιστείτε στο κανάλι της Βουλής για να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας την εφηβική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου “Μικρές Ιστορίες για αγρίους”  του  Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου.

Οι ιστορίες του Φριό πηγάζουν από ένα σπάνιο χάρισμα να θίγει τα πιο σημαντικά, τα πιο μεγάλα κι ευαίσθητα ζητήματα με τρόπο ανάλαφρο που όμως δεν στερείται βάθους. Με την τολμηρή και ευαίσθητη ματιά τους, με την ελαφράδα και το χιούμορ τους πραγματεύονται θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας. Μια  παράσταση που δίνει πολύχρωμη φωνή σε όσα, καμιά φορά, με δυσκολία λέγονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του εφηβικού μας δωματίου.

O Μπερνάρ Φριό, εργαζόμενος για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός, μελέτησε τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αφηγούνται τις ιστορίες τους. Αυτή η ιδιαίτερη οπτική, το παιχνίδισμα ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία, ενέπνευσε έμμεσα ή άμεσα και τον δικό του τρόπο γραφής, ενώ, επίσης, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί συχνά ως πρωτογενές υλικό τις αυθεντικές παιδικές αφηγήσεις. O Φριό έχει γράψει και μεταφράσει περισσότερα από 50 βιβλία για νέους αναγνώστες, αλλά και για ενήλικες. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και στα ιταλικά, ενώ έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία.

Δείτε το trailer της παράστασης

Συντελεστές

Μαρία Σαββίδου
Μετάφραση, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία
Έλσα Ανδριανού
Μετάφραση, διασκευή
Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Σκηνικά, κοστούμια
Φωκάς Ευαγγελινός
Κίνηση
Nalyssa Green
Μουσική
Αλέκος Αναστασίου
Φωτισμοί
Βίκη Μπισμπίκη
Video act & interactive live visuals
Μελίνα Παιονίδου
Μουσική διδασκαλία
Χρόνης Τζήμος
Κομμώσεις, περούκες
Olga Faleichyk
Σχεδιασμός μακιγιάζ
Θεοδώρα Γεωργακοπούλου
Α΄βοηθός σκηνοθέτη
Ανδρέας Λαμπρόπουλος
Β΄βοηθός σκηνοθέτη
Χάρης Δάλας
Βοηθός φωτιστή

Πρωταγωνιστούν:

Πάρης Αλεξανδρόπουλος
Αθηνά Μουστάκα
Νίκος Γιαλελής
Αντώνης Γιαννακός
Στάθης Κόικας
Νάντια Κατσούρα
Νεφέλη Μαϊστράλη
Τζίνη Παπαδοπούλου

ΠΗΓΗ:infokids.gr