LIFE & STYLE

Μηλόπιτα 🍎🍎η αγαπημένη πίτα πολύ εύκολη συνταγή

Μηλόπιτα 🍎🍎η αγαπημένη πίτα πολύ εύκολη συνταγή

 

Υλικά

 6 -8 μεριδες
  1. 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. – 1 φλιτζάνι και 3/4
  2. 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική – μισό φλυτζάνι + 2 κουτ. σ. για την επιφάνεια
  3. 125 γρ. γάλα πλήρες – μισό φλυτζάνι
  4. 2 κρόκους αυγών
  5. 1 κουτ.γ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες
  6. 1 1/4 κουτγ. μπέικιν πάουντερ
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. 50 γρ. βούτυρο λιωμένο – 1/4του φλιτζανιού
  9. 2 μήλα
  10. 1/4 κουτ.γ. Κανέλα Κεϋλάνης
  11. 1 κουτ.σ. μαρμελάδα κίτρινη αραιωμένη με 1κουτ. σ. κονιάκ ή νερό για την επιφάνεια
  12. Ταρτιέρα 26 εκ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο c στις αντιστάσεις.
    Λιώνουμε το βούτυρο μέσα σε μπρίκι. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους – τα ασπράδια τα φυλάμε για άλλη χρήση στο ψυγείο – χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, τους κρόκους με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε την υγρή βανίλια, – αν βάλουμε βανίλια σε κάψουλες θα τις προσθέσουμε στο μείγμα με το αλεύρι – συνεχίζουμε, προσθέτοντας το μισό από το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, κλείνουμε το μίξερ, και αφήνουμε το μείγμα σε αναμονή.

    Μηλόπιτα 🍎🍎η αγαπημένη πίτα πολύ εύκολη συνταγή φωτογραφία βήματος 1Μηλόπιτα 🍎🍎η αγαπημένη πίτα πολύ εύκολη συνταγή φωτογραφία βήματος 1
  2. Σε άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε να ενωθούν. Ενώνουμε το υγρό μείγμα, με το στερεό, ανακατεύοντας με σπάτουλα, η αναδευτήρα, συνεχίζουμε αλείφοντας, με το υπόλοιπο βούτυρο τον πάτο της ταρτιέρας, την αλευρώνουμε, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι. Βάζουμε την ζύμη, μέσα στην ταρτιέρα, και την στρώνουμε με σπάτουλα, ώστε να έχει, ισάξιο πάχος.

    Μηλόπιτα 🍎🍎η αγαπημένη πίτα πολύ εύκολη συνταγή φωτογραφία βήματος 2Μηλόπιτα 🍎🍎η αγαπημένη πίτα πολύ εύκολη συνταγή φωτογραφία βήματος 2
  3. Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα τους, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε φέτες, και τα βάζουμε μέσα στην ζύμη, παράλληλα. Αλείφουμε με πινέλο στα μήλα, ότι απέμεινε από το βούτυρο μέσα στο μπρίκι, πασπαλίζουμε την επιφάνεια, με την ζάχαρη που κρατήσαμε, και ψήνουμε για 30’ με 35’. Βγάζουμε, και μόλις κρυώσει κάπως η μηλόπιτα μας, αλείφουμε την επιφάνεια της, με το μείγμα μαρμελάδας νερού, ή κονιάκ, – ότι επιλέξαμε – ώστε να γυαλίσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

    Μηλόπιτα 🍎🍎η αγαπημένη πίτα πολύ εύκολη συνταγή φωτογραφία βήματος 3
  4. Σημείωση: Την μηλόπιτα μας την ψήνουμε, στην χαμηλή σχάρα του φούρνου αρχικά, για να ψηθεί από κάτω, και να μην καεί από πάνω, και τα τελευταία 5 ‘ στη μεσαία σχάρα, για να πάρει ωραίο χρώμα επάνω.

    http://cookpad.com