ΘΕΑΤΡΟ

“Μητέρες”: Ο ορισμός της “μητέρας” στη φανταστική μικρού μήκους ταινία του Γιάννη Κωσταβάρα (δείτε την εδώ)

Η άκρως επίκαιρη ταινία μικρού μήκους του Γιάννη Κωσταβάρα, η οποία έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας ήδη κερδίσει τις καλύτερες κριτικές μα και βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, δίνει γροθιά στο στομάχι.

Η ιστορία προβάλλει τρεις Ελληνίδες μητέρες, των οποίων τα παιδιά εμπλέκονται σε μία δραματική ιστορία φόνου. Παρακολουθούμε, λοιπόν, την ερμηνεία ενός τραγικού γεγονότος, όχι απο τη μεριά των μέσων ή του νόμου, αλλά από αυτή της μάνας.

Όπως λέει ο ίδιος ο κ. Κωσταβάρας: “Ορμώμενος απο μια πραγματική ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, διάβασα το άρθρο της γνωστής δημοσιογράφου Κλαίρης Τζωρτζάκη που προσέγγιζε την ιστορία απο μία διαφορετική μεριά, και έγραψα το σενάριο «ΜΗΤΕΡΕΣ» με την άδεια της.

Η φόρμα είναι διαφορετική, αφού στην ταινία μιλάνε μόνο οι μητέρες και πουθενά τα παιδιά οδηγώντας τον θεατή να δει τον πόνο της ΜΑΝΑΣ απο τρείς διαφορετικές όψεις”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόβες των γυρισμάτων έγιναν διαδικτυακά (!) την περίοδο της καραντίνας και όλοι οι ηθοποιοί και συντελεστές δούλεψαν αφιλοκερδώς για την ολοκλήρωση αυτής της ταινίας.

Δείτε την ταινία εδώ:

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Θ.ΣΙΑΡΚΟΥ, Ν.ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ, ΗΛΕΚΤΡΑ ΓΕΝΝΑΤΑ, ΧΡ.ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, Α.ΜΑΚΡΗ, Θ.ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Α.ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΣ, Θ.ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΕΑΣ, Ν.ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, Γ.ΣΠΑΝΟΣ, Μ.ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, Ρ.ΑΒΝΤΟΥΛΙ

ΠΗΓΗ:http://infokids.gr