Το παγωτό είναι από τους καλύτερους τρόπους για να δροσιστούμε όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο καύσωνας μας κλείνει το μάτι. Εμείς το τιμάμε δεόντως με την πρώτη ευκαιρία και έτσι πάντα στο ψυγείο για χάρη των παιδιών έχουμε μια σπιτική εκδοχή του. Σήμερα είπαμε να συνδυάσουμε τη μπανάνα με το φυστικοβούτυρο για ένα πιο θρεπτικό και δυναμωτικό γλυκάκι.
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμείς το φυστικοβούτυρο το έχουμε εντάξει στο διατροφικό μας πρόγραμμα. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, χαμηλή σε υδατάνθρακες, πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Επιπλέον,είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Ε. Μήπως να το δοκιμάσετε και εσείς;
ΥΛΙΚΑ
4 ώριμες μπανάνες
4 κουταλιές φυστικοβούτυρο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου μέχρι να παγώσουν καλά. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε λίγο κακάο σκόνη) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Γεμίζουμε τα καλουπάκια παγωτού με το μείγμα μπανάνας -φυστικοβούτυρου. Εισάγουμε τα ξυλάκια του παγωτού και τα αφήνουμε να παγώσουν στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Tip: Βουτάμε τις θηκούλες μας σε ζεστό νερό εάν δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το παγωτό.