Όλοι στο σπίτι αδημονούν για τη μέρα που θα μαγειρέψουμε αυτά τα περίφημα μπιφτέκια. Τυράκι ροκφόρ, φρέσκο βούτυρο και μουστάρδα και… πιστέψτε με… δεν θα τα χορταίνετε…
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1 φρυγανιά
4 κουταλιές σούπας κοφτές φρέσκο βούτυρο
100 γραμμ. ροκφόρ
1 κουταλιά σούπας κοφτή μουστάρδα
1 κουτ. γλ. γούστερ σος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη φρυγανιά και έπειτα σε ένα μπολ τρίβουμε τη φρυγανιά και την ανακατεύουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε και το αβγό και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε 12 μικρά και λεπτά μπιφτέκια. Χτυπάμε το βούτυρο, ρίχνουμε το ροκφόρ, τη γούστερ σος και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το απλώνουμε επάνω στα 6 μπιφτέκια. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα 6 μπιφτέκια και ενώνουμε τις άκρες για να κλείσουμε το μείγμα του τυριού. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνειά τους και ψήνουμε στη σχάρα. Σερβίρουμε με μια πλούσια σαλάτα.