Shopping cart close
close
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπορεί να επηρεαστεί η αθλητική απόδοση από τη διατροφή;

 

 

Ο καθένας ονειρεύεται για να αποκτήσει το τέλειο σώμα.

Μερικές φορές μάλιστα εναλλάσσουμε τις διατροφικές μας επιλογές με προϊόντα που κατασκευάζονται απευθείας για δραστήριους ανθρώπους.
Είναι όμως πραγματικά ωφέλιμα για εμάς;
 Τα προϊόντα αθλητικής διατροφής δεν είναι απαραίτητα μόνο για αθλητές ή σε όσους ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής, τα συστατικά στα προϊόντα αυτά, που δυστυχώς λείπουν από τη διατροφή μας τις περισσότερες φορές, εξακολουθούν να είναι απαραίτητα για την καθημερινή ζωή όλων μας.
 Δώστε προσοχή στην πρόσληψη πρωτεΐνης σας
Επειδή οι υδατάνθρακες είναι γνωστό ότι είναι χρήσιμοι όταν πρόκειται για την αντοχή, οι άνθρωποι δεν δίνουν τόση μεγάλη προσοχή όσον αφορά τη πρωτεΐνη και τη ζωτικότητα της στα επίπεδα αντοχής και υψηλής απόδοσης.
Η έλλειψη της πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσει χαμηλό επίπεδο επιδόσεων και αρκετοί αθλητές έρχονται σε σύγχυση όταν αρχίζουν να μην αποδίδουν πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι έχουν τελειοποιήσει την αθλητική διατροφή τους.
 Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους, και τους αθλητές και τους μη αθλητές, το να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους σχετικά με τη σημασία της πρωτεΐνης στη διατροφή τους.
Αν το κύριο συστατικό του σώματός μας είναι το νερό, ποιο είναι το δεύτερο κύριο συστατικό;
Θεωρείται η πρωτεΐνη, οπότε ίσως δεν αξίζει το να επισκιάζεται η σημαντικότητά της ή να υποτιμάται.
 Επιλέξτε ποιότητα αντί της ποσότητας
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ποιότητα της αθλητικής διατροφής, καθώς μπορεί να προκληθεί ζήτημα σχετικά με την ποσότητα πάνω από την ποιότητα. Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει σε αυτό είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση (ΣΗΔ). Σε αυτό το σχήμα δόσεων, θα δείτε συγκεκριμένα είδη τροφίμων που συνιστάται σε μια καθημερινή διατροφή.
 Αν το συμπλήρωμα αθλητικής διατροφής έχει πιο υψηλής συγκεντρώσεως μερίδα, τότε οι συνιστώμενες θρεπτικές ουσίες και η ανάλογη ποσότητα πρωτεϊνών που χρειαζόμαστε για υψηλές αποδόσεις παρέχονται ολοκληρωμένα.
 Όταν καταναλώνονται τα αθλητικά προϊόντα διατροφής μπορούν να σας δώσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης, τα οποία μπορούν να είναι επωφελής όχι μόνο για τους αθλητές αλλά και για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δίαιτα ή είναι υπό θεραπεία.
 Οι αθλητές, ειδικά εκείνοι που υποβάλλονται σε τακτικό έλεγχο, θα πρέπει να έχουν επίγνωση των κινδύνων από τη χρήση συμπληρωμάτων, όπως το ενδεχόμενο μόλυνσης με απαγορευμένες ουσίες.
Συστήνω πάντα στους αθλητές να φροντίζουν να επιλέγουν προϊόντα που κατασκευάζονται από μια καλά σεβαστή εταιρεία ή ακόμα καλύτερα, να επιλέξουν προϊόντα που έχουν κριθεί ασφαλή για χρήση στον Αθλητισμό και έχουν περάσει τις κατάλληλες προδιαγραφές ελέγχου.
Συχνά στους αθλητές παρέχονται συμπληρώματα από το αθλητικό σωματείο τους, οι οποίοι διαθέτουν συστήματα για να διασφαλίσουν ότι αυτά τα συμπληρώματα είναι ασφαλή για χρήση από τους αθλητές τους .
 Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά ή λήψη ενός συγκεκριμένου συμπληρώματος είναι το κατά πόσον το συμπλήρωμα είναι γνωστό ότι έχει τα οφέλη που βασίζονται σε έρευνες.
 Επιλέξτε σωστά τα συμπληρώματα
Tα συμπληρώματα έχουν καταστεί αναγκαία, διότι τα θρεπτικά στοιχεία αυτά λείπουν από τη διατροφή μας.
Η Γλουταμίνη και η κερατίνη είναι από τα παραδείγματα, και τα δύο είναι δημοφιλής μεταξύ των αθλητών και των body-builder. Αντί να επιλέξετε όμως τα συμπληρώματα μόνοι σας και να μαντέψετε τι μπορεί να χρειάζεται το σώμα σας, συμβουλευτείτε τα θέματα διατροφής σας με έναν επαγγελματία και προβείτε σε μια εξέταση αίματος.
 Περιληπτικά, τα συμπληρώματα δεν πρέπει ποτέ να αντικαθιστούν τα τρόφιμα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν τα θεμέλια μιας θρεπτικής ολοκληρωμένης διατροφής.
 Το κλειδί για να αυξήσετε τα επίπεδα της απόδοσης σας με φυσικό τρόπο και ακολουθώντας το νόμο βρίσκεται στη σωστή πρόσληψη αυτών των στοιχείων.
ΠΗΓΗ:botanologika.gr
Scroll To Top Sidebar