ΘΕΑΤΡΟ

Mulan: Η πριγκίπισσα-πολεμίστρια της Disney επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια εντυπωσιακή live-action ταινία!

Ο θρύλος της Mulan επιστρέφει 22 χρονιά, με την Disney να μεταφέρει την αριστουργηματική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1998, σε μία συναρπαστική, καταιγιστική και συγκινητική live-action εκδοχή για την εμβληματική πολεμίστρια, που είναι εμπνευσμένη από αρχαίο κινέζικο ποίημα.

Ιστορία

Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας εκδίδει διάταγμα να επιστρατεύεται ένας άντρας ανά οικογένεια στις υπηρεσίες του Αυτοκρατορικού Στρατού προς υπεράσπιση της χώρας από εισβολείς, η Hua Mulan, η μεγαλύτερη κόρη ενός σπουδαίου στρατιώτη, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιεσμένη σε άντρα, η Hua Jun, δοκιμάζεται με κάθε τρόπο και καλείται να βρει τη δύναμη μέσα της για να φτάσει στο αποκορύφωμα των δυνατοτήτων της. Είναι μια επική διαδρομή που τη μεταμορφώνει σε διάσημη πολεμίστρια, άξια του σεβασμού και της ευγνωμοσύνης ενός ολόκληρου έθνους και ενός περήφανου πατέρα.

Δείτε το trailer

Διάρκεια: 1h 55’

10 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Ένα ηρωικό ταξίδι

Εμπνευσμένη από ένα αρχαίο κινέζικο ποίημα, η ταινία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μία απίστευτη ιστορία που τιμά τον πλούτο της κινέζικης κουλτούρας και τη δύναμη της γυναικείας φύσης. Μία ιστορία που είναι παραδοσιακή, αλλά και παγκόσμια, αντανακλώντας το βάθος της κινέζικης κουλτούρας. Ένας συνδυασμός από συναίσθημα και θέαμα με καθηλωτικά σκηνικά, το Mulan έχει παγκόσμια επίδραση χάρη στα διαχρονικά θέματα της τιμής, της οικογένειας και του καθήκοντος.

Η Disney παρουσίασε την ιστορία της Mulan για πρώτη φορά το 1998 μέσα από μία άκρως επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων. H νέα της μεταφορά σε live action ήταν μια αληθινή πρόκληση για τους σεναριογράφους. «Η μεγαλύτερη μας πρόκληση στο σενάριο ήταν να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο, τιμώντας τις ιστορίες της Mulan που προηγήθηκαν. Ήταν βέβαια μεγάλη έμπνευση» λένε οι σεναριογράφοι Rick Jaffa και Amanda Silver. Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί στον πυρήνα της βρίσκεται ένας ύμνος για την αυθεντικότητα που τιμά την ιδέα του να είσαι πιστός στον εαυτό σου».

10 ενδιαφέροντα trivia πριν δείτε την ταινία

Η ταινία έχει γυριστεί στη Νέα Ζηλανδία και στην Κίνα. Η τεράστια έκταση της Κίνας έκανε την εξολοκλήρου παραγωγή εκεί μία δύσκολη διαδικασία και έτσι επιλέχθηκε και η Νέα Ζηλανδία για τα γυρίσματα.

Ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας Mandy Walker πέρασε ένα διάστημα στην Κίνα κοιτάζοντας τοποθεσίες και ιστορικά μνημεία. Έβγαλε πολλές φωτογραφίες και τις χρησιμοποίησε για να συνθέσει την οπτική γλώσσα της ταινίας.

Περίπου 4.000 όπλα δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της ταινίας.

Τα κοστούμια και το μακιγιάζ της ταινίας είναι εμπνευσμένα από επισκέψεις σε μουσεία, βιβλία κινεζικής τέχνης, σύγχρονη ζωγραφική και γλυπτική.

Τα ρούχα της Xianniang έχουν λεπτομέρειες που θυμίζουν γεράκι. Το ίδιο συμβαίνει και με το μακιγιάζ της που τονίζει τα μάτια της για να θυμίσουν το αρπακτικό πτηνό. Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα της αναφέρονται στα χρώματα που συμβολίζουν τον θάνατο και την αγνότητα στην κινεζική κουλτούρα.

Τα ρούχα του Böri Khan, του εχθρού του Αυτοκράτορα είναι μαύρα, γιατί το μαύρο συμβολίζει τον κίνδυνο, τον τρόμο και την έλλειψη συναισθημάτων.

Πάνω από 40 άνθρωποι δούλεψαν για τα κοστούμια της ταινίας. Χρειάστηκαν πάνω από τρεις μήνες για να δημιουργηθούν 2.062 ρούχα, 250 καπέλα και 1.000 ολοκληρωμένα κοστούμια. Καθένας από τους 50 ηθοποιούς είχε από 3 εώς 5 κοστούμια.

Οι ηθοποιοί που υποδύονται τους στρατιώτες του Αυτοκρατορικού Στρατού έπρεπε να προπονηθούν για 75 μέρες στις πολεμικές τέχνες. Έμαθαν να χειρίζονται όπλα και να σκαρφαλώνουν σε πύργους.

Η πρωταγωνίστρια Yifei Liu πέρασε μήνες στο γυμναστήριο πριν αρχίσουν τα γυρίσματα. Έκανε βασική προπόνηση για δύο ώρες κάθε πρωί και μετά ακολουθούσε ειδική δίωρη προπόνηση στις πολεμικές τέχνες.

Ειδικοί προπονητές από την Κίνα, το Καζακστάν, τη Μογγολία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία ήταν υπεύθυνοι για να προετοιμάσουν το καστ για τις σκηνές μάχης.

ΠΗΓΗ:infokids.gr