Υλικά
-
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
-
2 κούπες νερό
-
1 σακουλάκι κατεψυγμένα μύδια ψίχα
-
Μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, κάρυ
-
1 κουταλιά της σούπας νοστιμιά της Maggie
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1 κρεμμύδι φρέσκο
-
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
-
1 σφηνάκι ούζο
Εκτέλεση
-
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα +ξερά) μέχρι να γυαλίσουν στο ελαιόλαδο.
-
Προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με ούζο.. τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε τα μπαχαρικά και την νοστιμιά και ανακατεύουμε καλά
-
Βάζουμε το νερό, τι ρύζι και βράζουμε για 10′.. το κλείνουμε και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε άλλα 10′ για να κάτσει.
-