Θα χρειαστείτε
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. σόγια σως
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 3 κ.γ. άνηθο
- 1/2 λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι
- 1μιση κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε ρίχνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει προσθέστε το κρεμμύδι.
- Μόλις πάρει χρώμα ρίξτε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες. Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίξτε το αλεύρι και την πάπρικα.
- Ανακατέψτε και προσθέστε το κρασί. Μόλις απορροφηθεί ρίξτε τον ζωμό λαχανικών και τη σόγια σως.
- Αφήστε λίγο να πήξει η σούπα σας σε μέτρια θερμοκρασία ανακτεύοντας που και που.
- Βγάλτε στην άκρη. Περιμένετε να κρυώσει ελαφρώς και ρίξτε μέσα το γιαούρτι. Προσθέστε τον άνηθο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε και τον μαϊντανό. Η σούπα σας είναι πανέτοιμη για σερβίρισμα.
Υγ. Η φωτογραφία του άρθρου ανήκει στο Mrssoupe
ΠΗΓΗ:thisisus.gr