ΘΕΑΤΡΟ

Ο Πινόκιο με τον Ρομπέρτο Μπενίνι είναι η μάλλον ό,τι καλύτερο θα δούμε φέτος στους θερινούς

Ο Πινόκιο με τον Ρομπέρτο Μπενίνι είναι η μάλλον ό,τι καλύτερο θα δούμε φέτος στους θερινούς

«Ήταν η μοίρα μου να παίξω Πινόκιο και Τζεπέτο» είχε πει μεταξύ άλλων ο Ρομπέρτο Μπενίνι τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μπερλινάλε, αναφερόμενος στη νέα ταινία «Πινόκιο» του Ματέο Γκαρόνε, η οποία βγαίνει σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Ο λόγος που το είπε αυτό δεν ήταν μόνο το γεγονός, ότι το 2002 ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει, γράψει και πρωταγωνιστήσει στον δικό του Πινόκιο, μια ταινία που δεν κέρδισε ιδιαίτερα καλές κριτικές, αλλά έχει να κάνει με το θέμα της ταινίας: Η σχέση πατέρα-γιου σε μία περίοδο με πολύ δύσκολες συνθήκες. Το ίδιο θέμα, δηλαδή, με το Η Ζωή είναι Ωραία, το αριστούργημα του 1997 που χάρισε στον ηθοποιό και το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

Ο νέος «Πινόκιο» διεκδικεί επάξια δάφνες αριστουργήματος, όχι μόνο για την επιλογή του Μπενίνι στον ρόλο του Τζεπέτο και για τον σκηνοθέτη που -μετά το «Gomorrah»- έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, αλλά και για το γεγονός, ότι η ιστορία παραμένει πιστή στο κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, εξισορροπώντας τα ατμοσφαιρικά γκρίζα χρώματα του ιταλικού βορρά με την απαραίτητη παιδικότητα, ώστε να αγαπηθεί και από το πολύ μικρό κοινό.

Ο Πινόκιο είναι μια διαχρονική ιστορία για παιδιά και ενήλικες, η οποία μιλά για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, μιλά για εμάς και για τις σύγχρονες κοινωνίες. Μια ιστορία που αν δεν είχατε ακόμα την ευκαιρία να διαβάσετε με τα παιδιά σας, αξίζει να τα πάρετε και να παρακολουθήσετε μαζί τους από σήμερα στο σινεμά.

Δείτε το τρέιλερ:

ΠΗΓΗ:INFOKIDS.GR