ΘΕΑΤΡΟ

“Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!”

 Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά για τον κορωνοϊό ΔΩΡΕΑΝ από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Πριν από 6 μήνες με ενθουσιασμό δημοσιεύσαμε την είδηση, ότι ο αγαπημένος μας συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Ευγένιος Τριβιζάς είχε ετοιμάσει ένα νέο παραμύθι, εμπνευσμένο από την πανδημία του Covid-19, με τίτλο “Όχι, δεν θα μας μπείτε στη μύτη!”. Μάλιστα, το εν λόγω βιβλίο θα μοιραζόταν δωρεάν σε όλους τους μικρούς μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Αυτό μπορεί να μην έγινε ποτέ, όμως, το βιβλίο αξιοποιήθηκε με έναν άλλον τρόπο!

Έγινε μουσικοθεατρικό έργο, έπειτα από παραγγελία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την GNO TV, το οποίο περιγράφει με τρόπο φαντασιακό και ποιητικό την επίθεση του κορονοϊού στην ανθρωπότητα, μέσα από μια σύνθεση της τέχνης του παραμυθιού, της αφήγησης, της μουσικής και του animation.

To “Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!”, λοιπόν, το οποίο μπορούμε οικογενειακώς να απολαμβάνουμε ΔΩΡΕΑΝ στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 14 Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, αποτελεί διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά σε μουσική Γιώργου Δούση, σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη, σκηνικά-κοστούμια Τίνας Τζόκα και animation Παναγιώτη Ράππα και Θοδωρή Σαράφη.

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κουτσιούμπα. Αφηγητής είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς, τους δύο ρόλους ερμηνεύουν οι διακεκριμένοι μονωδοί της ΕΛΣ Τάσης Χριστογιαννόπουλος και Πέτρος Μαγουλάς, ενώ συμμετέχουν μέλη της Χορωδίας και της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ, σε διεύθυνση Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και Κωνσταντίνας Πιτσιάκου αντίστοιχα.

Η ιστορία

Σε έναν μακρινό πλανήτη, εξωγήινοι μυρμηγκοφάγοι εξυφαίνουν ένα ύπουλο σχέδιο για να κατακτήσουν τη Γη και να εξολοθρεύσουν τους κατοίκους της. Πρώτος και κύριος στόχος τους τα παιδιά! Έτσι, λοιπόν, ένα πρωί, με μια άγρια ιαχή που στο σύμπαν αντηχεί, ο διαστημικός στόλος των εισβολέων, με επικεφαλής τον αποτρόπαιο στρατηγό Κόβιντ-19 τον Μικροπρεπή, επελαύνει ακάθεκτος. Ποιος θα επικρατήσει στην τρομερή αναμέτρηση που θα ακολουθήσει; Θα πετύχει το σχέδιο των εξωγήινων εισβολέων ή τα παιδιά της Γης θα βρουν τρόπους να τους κατατροπώσουν;

Με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους | Το online πρόγραμμα της παραγωγής είναι διαθέσιμο στο ebooks.nationalopera.gr

ΠΗΓΗ:http://infokids.gr