OLD HELLO 2

Οι εννέα πιο αποτελεσματικοί τρόποι γονεϊκής ανατροφής για παιδιά που θα πετύχουν αύριο στη ζωή τους

Όπως τους αποκαλύπτουν η έρευνα και επιστήμη

Πολλά έχουν γραφτεί για τα χαρακτηριστικά των ενηλίκων υψηλών επιδόσεων και τι τους κάνει διαφορετικούς από όλους τους άλλους. Αλλά αν είστε γονέας, μια πιο συναρπαστική ερώτηση μπορεί να είναι: “Τι μπορώ να κάνω για να βεβαιωθώ ότι τα παιδιά μου θα πετύχουν στη ζωή;” Εδώ μαζέψαμε τις έγκυρες απαντήσεις των ειδικών μετά από χρόνια επιστημονικής έρευνας.
Μην τους πείτε ότι μπορούν να είναι οτιδήποτε θέλουν
Σύμφωνα με μια έρευνα 400 εφήβων, που διεξήχθη από το ερευνητικό γραφείο C + R Research, οι νέοι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται να κάνουν τη δουλειά που θα πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια. Αντ’ αυτού, φιλοδοξούν να είναι μουσικοί, αθλητές ή σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών, παρόλο που τέτοιου είδους θέσεις εργασίας αποτελούν μόνο το 1% των αμερικανικών επαγγελμάτων.
Στην πραγματικότητα, οι θέσεις εργασίας στην υγειονομική περίθαλψη ή στις κατασκευές θα είναι χρυσές τις μελλοντικές δεκαετίες. Γιατί να μην κατευθυνθείτε σε επαγγέλματα με καλή αμοιβή στα οποία θα υπάρχει τεράστια έλλειψη εργαζομένων;

Η ιερή ώρα του οικογενειακού δείπνου

Σύμφωνα με μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, τα παιδιά που τρώνε με τις οικογένειές τους περίπου πέντε ημέρες την εβδομάδα παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα κατάχρησης ουσιών, εγκυμοσύνης στην εφηβεία, παχυσαρκίας και κατάθλιψης. Έχουν επίσης υψηλότερους μέσους όρους, καλύτερο λεξιλόγιο και περισσότερη αυτοεκτίμηση.

Ενθάρρυνση περισσότερο χρόνο εκτός οθόνης

Στην πραγματικότητα, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) λέει ότι τα παιδιά κάτω των 18 μηνών δεν πρέπει να έχουν καθόλου χρόνο προβολής, εκτός από τη συνομιλία μέσω βίντεο. Για παιδιά ηλικίας δύο έως πέντε ετών, συνιστάται ο περιορισμός του χρόνου οθόνης σε μία ώρα την ημέρα. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, είναι θέμα να βεβαιωθείτε ότι τα μέσα δεν αντικαθιστούν τον επαρκή ύπνο, την άσκηση και την κοινωνική αλληλεπίδραση. Ο AAP λέει επίσης ότι οι γονείς πρέπει να φροντίζουν να μην υπάρχουν συσκευές την ώρα του φαγητού, στο υπνοδωμάτιο και σε συγκεκριμένες άλλες ώρες.

Γονείς που εργάζονται

Υπάρχουν σίγουρα οικογενειακά οφέλη από την κατοχή μιας μητέρας στο σπίτι, αλλά οι ερευνητές στο Harvard Business School διαπίστωσαν ότι όταν οι μητέρες εργάζονται έξω από το σπίτι, τα παιδιά τους είναι πιο πιθανό να απασχοληθούν τα ίδια, να έχουν εποπτικούς ρόλους και να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από ό,τι συνομήλικοι τους των οποίων οι μητέρες δεν είχαν καριέρα.

Δώστε τους ευθύνες

Σε μια συζήτηση TED του 2015, η Julie Lythcott-Haims, συγγραφέας του How to Raise a Adult και ο πρώην πρύτανης του πρωτοεμφανιζόμενου στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αναφέρει τη Harvard Grant Study, η οποία διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που πέτυχαν τη μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία έκαναν δουλειές ως παιδί.

 

Καθυστέρηση της ικανοποίησης

Το κλασικό Πείραμα Marshmallow του 1972 περιελάμβανε την τοποθέτηση ενός marshmallow μπροστά από ένα μικρό παιδί, με την υπόσχεση ενός δεύτερου marshmallow εάν μπορούσε να αποφύγει να φάει τη λιχουδιά, ενώ ένας ερευνητής έβγαινε από το δωμάτιο για 15 λεπτά.

Μελέτες παρακολούθησης τα επόμενα 40 χρόνια διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που μπορούσαν να αντισταθούν στον πειρασμό του marshmallow μεγάλωσαν ως άτομα με καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες, υψηλότερες βαθμολογίες δοκιμών και χαμηλότερη συχνότητα κατάχρησης ουσιών. Αποδείχθηκαν επίσης λιγότερο παχύσαρκοι και σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν το άγχος. Για να βοηθήσετε τα παιδιά να δημιουργήσουν αυτήν την ικανότητα, εκπαιδεύστε τα να έχουν συνήθειες που πρέπει να επιτυγχάνονται κάθε μέρα – ακόμα και όταν δεν αισθάνονται ότι το κάνουν.

«Οι κορυφαίοι ερμηνευτές σε κάθε πεδίο – αθλητές, μουσικοί, CEOs, καλλιτέχνες – είναι πιο συνεπείς από τους συνομηλίκους τους», έγραψε ο James Clear, συγγραφέας και ομιλητής που μελετά τις συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων.

 

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι τα μωρά των οποίων οι γονείς τους διαβάζουν έχουν καλύτερη γλώσσα, αλφαβητισμό και δεξιότητες πρώιμης ανάγνωσης πριν ξεκινήσουν το δημοτικό σχολείο. Και τα παιδιά που τους αρέσουν τα βιβλία όταν μεγαλώνουν γίνονται άτομα που διαβάζουν αργότερα για τη δική τους διασκέδαση, συνήθεια που έχει τα δικά της οφέλη. Σύμφωνα με μελέτες, η ανάγνωση για ευχαρίστηση συνδέθηκε με μεγαλύτερη πνευματική πρόοδο, στο λεξιλόγιο, στην ορθογραφία και στα μαθηματικά.

Αγάπη για τα ταξίδια

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Φοιτητών και Νεολαίας (SYTA) εξέτασε 1.432 καθηγητές των ΗΠΑ που ενθαρρύνουν τα διεθνή ταξίδια, ειδικότερα, κι είδαν ότι τα ταξίδια επηρεάζουν τους μαθητές τους με πολλούς καλούς τρόπους:

Επιθυμία να ταξιδέψουν περισσότερα (76%)

Αυξημένη ανοχή σε άλλους πολιτισμούς και εθνικότητες (74%)

Αυξημένη προθυμία για γνώση / μάθηση / εξερεύνηση (73%)

Αυξημένη προθυμία να δοκιμάσουν διαφορετικά τρόφιμα (70%)

Αυξημένη ανεξαρτησία, αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση (69%)

Περισσότερη πνευματική περιέργεια (69%)

Αυξημένη ανοχή και σεβασμός (66%)

Καλύτερη προσαρμοστικότητα και ευαισθησία (66%)

Είναι πιο εξερχόμενοι (51%)

Καλύτερη αυτο-έκφραση (51%)

Ενδιαφέρον για εκπαίδευση σε κολέγιο (42%)

Η έρευνα έδειξε ότι και τα εγχώρια ταξίδια έχουν παρόμοια οφέλη για τους μαθητές.

Αφήστε τα να αποτύχουν

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται αντίθετο, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας γονέας. Σύμφωνα με τη Δρ. Stephanie O’Leary, κλινική ψυχολόγο που ειδικεύεται στη νευροψυχολογία και συγγραφέας του Parenting in the Real World: The Rules έχουν αλλάξει, η αποτυχία είναι καλή για τα παιδιά σε διάφορα επίπεδα.

Πρώτον, η αποτυχία βοηθά το παιδί να μάθει να αντιμετωπίζει, μια δεξιότητα που σίγουρα απαιτείται στον πραγματικό κόσμο. Παρέχει επίσης σε αυτήν την εμπειρία ζωής που απαιτείται για να συσχετιστεί με τους συνομηλίκους με πραγματικό τρόπο. Η αμφισβήτηση ενσταλάζει επίσης την ανάγκη για σκληρή δουλειά και συνεχείς προσπάθειες, και επίσης αποδεικνύει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πολύτιμα ακόμη και χωρίς την μπλε κορδέλα, το χρυσό αστέρι ή την κορυφαία βαθμολογία.

Με την πάροδο του χρόνου, τα παιδιά που έχουν βιώσει την ήττα θα χτίσουν ανθεκτικότητα και θα είναι πιο πρόθυμα να επιχειρήσουν δύσκολες εργασίες και δραστηριότητες, επειδή δεν θα φοβούνται να αποτύχουν. Και, λέει, η προσπάθεια να “σώσετε” το παιδί σας, του στέλνει το μήνυμα ότι δεν το εμπιστεύεστε.

ΠΗΓΗ:http://childit.gr