Shopping cart close
close

Blog

OLD HELLO, ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

Πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά: Τα δύο σενάρια

Πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά: Τα δύο σενάρια
 

Με τις υπόλοιπες βαθμίδες της Εκπαίδευσης να έχουν πλέον ανοίξει, το ζήτημα του ανοίγματος των Δημοτικών σχολείων προβληματίζει ακόμα την κυβέρνηση.

Το άνοιγμα και των Δημοτικών σχολείων εξετάζει η κυβέρνηση με τα δύο σενάρια να είναι η επιστροφή την 1η Ιουνίου ή η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των δημοτικών την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με τα σχολεία παρέπεμψε σε δήλωση του πρωθυπουργού ότι, «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας», εξηγώντας ότι, θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης τη Δευτέρα (18/05) σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα, για να υπάρχει απολύτως σαφής εικόνα.

«Η στάθμιση που γίνεται, είναι μία στάθμιση η οποία οφείλει να είναι επίκαιρη. Ακόμη σήμερα, για το θέμα του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων, δεν έχουμε επαρκή δεδομένα, για να μπορέσουμε να έχουμε μία απολύτως σαφή εικόνα», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Τα δεδομένα αυτά θα τα έχουμε προς την αρχή της επόμενης εβδομάδας, όταν δηλαδή θα έχει παρέλθει ένας σημαντικός χρόνος 14 ημερών από την ημέρα που άνοιξε ουσιαστικά η αγορά, την 11η Μάϊου και επί τη βάση αυτών των δεδομένων η επιστημονική υγειονομική επιτροπή θα εισηγηθεί», πρόσθεσε.

Διχασμένοι οι ειδικοί

Διχασμένη είναι η διεθνής κοινότητα στο ζήτημα της επιστροφής των μαθητών ηλικίας Δημοτικού στα θρανία.

Αυτό τόνισε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (19/05) στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Δεν υπάρχει απόφαση για το τι θα γίνει με τα παιδιά του Δημοτικού και γενικά η διεθνής κοινότητα είναι διχασμένη για τις μικρότερες ηλικίες. Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία είναι αντικρουόμενα, δεν πρόκειται για εξίσωση που έχει μια λύση και η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει αντικρουόμενες απόψεις, δεν είναι μόνο η Επιτροπή».

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι «δεν μας βοηθούν αυτή τη στιγμή τα στοιχεία για να αποφασίσουμε. Καταρχήν πρέπει να δούμε πώς κινείται η επιδημία και αν η επιδημία κινείται σε χαμηλά επίπεδα, να διαπιστώσουμε κατά πόσο τα παιδιά βρίσκονται όντως στα σπίτια τους και όχι έξω. Γιατί μπορεί να κυκλοφορούν μεταξύ τους οπότε τι να πάνε σχολείο τι να πάνε παιδική χαρά. Όλα αυτά πρέπει να μπουν στη ζυγαριά», πρόσθεσε και τόνισε «δεν υπάρχει 100% απάντηση πάνω στην ασφάλεια των παιδιών αυτή τη στιγμή».

Επίσης, ο καθηγητής σημείωσε ότι τα ενθαρρυντικά στοιχεία που δόθηκαν τη Δευτέρα (18/05), για τον κορονοϊό αφορούν στο διάστημα μετά την 4η Μαΐου.

Για τα μόλις δύο κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες ο κ. Μαγιορκίνης σχολίασε: «Να περιμένουμε σήμερα και αύριο γιατί η Δευτέρα είναι “αργή” ημέρα καθώς ακολουθεί το Σαββατοκύριακο που οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν να εξεταστούν και κάποια εργαστήρια δουλεύουν. Πάντως και το Σαββατοκύριακο δεν ήταν πολλά, θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο».

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο ο κ. Μαγιορκίνης είπε: «Έχουμε αρχίσει να χαλαρώνουμε στα ΜΜΜ. Είναι άσχημες εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, θα πρέπει να προσέχουμε. Δεν νομίζω ότι γίνεται επί τούτου αλλά θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο αυτές οι εικόνες να σταματήσουν να υπάρχουν γιατί θα έχουμε πρόβλημα».

«Για να βρεθούμε σε μία κατάσταση που θα είμαστε πιο χαλαροί, χρειάζονται δύο συνθήκες η μία είναι το εμβόλιο και η άλλη να υπάρχει μια πολύ καλή θεραπεία. Οι καλές θεραπείες έχουν αρχίσει και βγαίνουν θα έχουμε κάποια καλά αποτελέσματα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και πιθανά να υπάρχουν και κάποια εμβόλια μέχρι το τέλος του χρόνου», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης, απαντώντας στο κατά πόσο μας φοβίζει ο Σεπτέμβρης.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε μιλώντας στο MEGA πως αν η κατάσταση δεν επιδεινωθεί τότε είναι μία λογική εξέλιξη το άνοιγμα των σχολείων.

Το σχολείο, τόνισε είναι πολύ σημαντικό για τους μικρούς μαθητές, καθώς διαπαιδαγωγούνται, κοινωνικοποιούνται, ενημερώνονται και μαθαίνουν τρόπους συμπεριφοράς και πρόληψης.

 ΠΗΓΗ:Newsbomb.gr

Scroll To Top Sidebar