OLD HELLO 2

Οικογενειακές διακοπές στην COVID εποχή: 13 συμβουλές προστασίας

Οικογενειακές διακοπές στην COVID εποχή: 13 συμβουλές προστασίας

Διανύουμε το δεύτερο καλοκαίρι της πανδημίας και είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε κάποιες βασικές συμβουλές στο μυαλό μας ώστε να απολαύσουμε τις οικογενειακές διακοπές με ασφάλεια.

Στην πραγματικότητα η απάντηση είναι αρνητική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι αδύνατο να χαρούμε τις οικογενειακές μας διακοπές χωρίς να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή τον κορονοϊό και τις παραλλαγές που κυκλοφορούν. Οι παρακάτω συμβουλές/επισημάνσεις περιλαμβάνονται στις συστάσεις του αμερικανικού φορέα CDC και είναι σύμμαχοι όλων μας για να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε COVID-free διακοπές μαζί με την οικογένειά μας.

Θυμηθείτε:

• Σε αντίθεση με τους ενήλικες τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα κατά της COVID-19, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη κι αν οι γονείς έχουν εμβολιαστεί και νιώθουν πιο “ασφαλείς” χρειάζεται να τηρούνται κατά γράμματα τα μέτρα ασφαλείας όπως αυτά προτείνονται σε κάθε περίπτωση.
• Ο πιο ασφαλής τρόπος μετακίνησης παραμένει το ιδιωτικό μας αυτοκίνητο, ωστόσο ακόμη και στα αεροπλάνα ή τα πλοία μπορούμε να ταξιδέψουμε με ασφάλεια εφόσον τηρούμε τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό που συστήνονται.
• Η βασική προστασία για τα μικρά και τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας παραμένει το τρίπτυχο: αποφυγή του συνωστισμού, χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών.

Χρήσιμες συμβουλές για το ταξίδι, τη διαμονή και το φαγητό

• Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο προτιμήστε απευθείας πτήση αντί για πτήσεις με ανταπόκριση ή ενδιάμεσες στάσεις, ώστε να έρθετε σε επαφή με όσο το δυνατό λιγότερους άγνωστους ανθρώπους.
• Αποφύγετε τα δρομολόγια σε ημέρες και ώρες αιχμής.
• Περιορίστε όσο το δυνατό τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, ξεκούραση ή τουαλέτα ή κάνετε τις στάσεις που χρειάζεται σε σημεία με όσο το δυνατό λιγότερο κόσμο.
• Τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σας εξασφαλίζουν ότι τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως χρήση γαντιών μιας χρήσης και μάσκα κατά το σερβίρισμα στα εστιατόρια ή απολύμανση των κοινόχρηστων καρεκλών στην παραλία.
• Από την άλλη πλευρά, εάν επιλέξετε να μείνετε σε ένα μικρό συγκρότημα ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σημαίνει ότι θα έρχεστε σε επαφή με λιγότερους άγνωστους στην καθημερινότητά σας.
• Ζητήστε να μην μπαίνει καθαρίστρια στο δωμάτιό σας, στο ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα. Φροντίστε να έχετε πάρει μαζί σας επιπλέον πετσέτες ή/και σεντόνια ώστε να τα χρησιμοποιήσετε εάν παραμείνετε περισσότερες ημέρες. Εναλλακτικά, ζητήστε να σας αφήνουν τα λευκά είδη ώστε να τα αλλάζετε εσείς.
• Το ελληνικό καλοκαίρι μας προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια κατά του κορονοϊού στο φαγητό μας, αφού οι περισσότερες ταβέρνες και εστιατόρια λειτουργούν σε ανοιχτούς χώρους. Απλά θυμηθείτε ότι η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη στους εσωτερικούς τους χώρους και πως το καλό πλύσιμο των χεριών πριν το φαγητό κρατά μακριά όχι μόνο τον κορονοϊό αλλά κάθε είδους μικρόβια και ιούς.
• Επιστρέφοντας από το ταξίδι σας κάνετε ένα rapid ή self test προτού επιστρέψετε εσείς στην εργασία σας και το μικρό σας στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο.

Εάν δεν τα έχετε όλα ήδη οργανωμένα, επιλέξτε για τις διακοπές σας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου όπου θα υπάρχει λιγότερη πολυκοσμία στους δημοφιλείς τουρισμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr