ΘΕΑΤΡΟ

Ολόκληρη η Ιλιάδα του Ομήρου σε 70 λεπτά με video games και ραπ: Μια πρωτότυπη παράσταση για παιδιά! (17-18/8)

Ολόκληρη η Ιλιάδα του Ομήρου σε 70 λεπτά με video games και ραπ: Μια πρωτότυπη παράσταση για παιδιά! (17-18/8)

Ο “Μικρός Βορράς” σε συνεργασία με τους “The Prefabricated Quartet”, μια από τις πιο γνωστές μπάντες της Θεσσαλονίκης παρουσιάσει σε 70΄ όλη την Ιλιάδα του Ομήρου σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Μια παράσταση για νέους, εφήβους, εκπαιδευτικούς και όσους θέλουν να δουν την Ομηρική Μάχη με μια σύγχρονη, μουσική, αφηγηματική οπτική!

Δύο χρόνια δουλεύεται η διασκευή από την ομάδα του Μικρού Βορρά. Και θέλει να εστιάσει στην αποκάλυψη, τόσο της ομορφιάς, όσο και της φρίκης. Στην αγριότητα, αλλά και στην αποκάλυψη του ωραίου πολεμιστή που «ραντίζει το χώμα  με το αίμα του».

Ένα έργο που μας αποκαλύπτει το σήμερα, που ο άνθρωπος περισσότερο είναι θύμα μιας διαχείρισης πάρα διαχειρίζεται τις ανάγκες του. Ακούγοντας ξανά λοιπόν αυτό το κείμενο και ακουμπώντας στη «μεγάλη μνήμη» να ορίσουμε εκ νέου τον άνθρωπο, τον νέο του σήμερα.

Την παράσταση “Ιλιάδα του Ομήρου” θα απολαύσουν παιδιά και νέοι ηλικίας 10-18 ετών στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», στις 17 και 18 Αυγούστου, στις 21:00. Στις 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 μμ, η παράσταση “ανεβαίνει” στο Κάστρο Καβάλας και στις 5 Σεπτεμβρίου στη Δράμα.

Οι δημιουργοί της παράστασης μίλησαν στο ΑΠΕ

«Ήθελα να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στην ψυχαγωγία, το χιούμορ και την ποιητική τέρψη», τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο σκηνοθέτης κ. Τάσος Ράτζος, εξηγώντας ότι αυτούσιοι στίχοι του Ομήρου συνδυάζονται με video games και ραπ, ενώ το μουσικό σχήμα Τhe Prefabricated Quartet αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και στη σύγχρονη μουσική έκφραση: «Είναι η δική μας ματιά πάνω στο συγκλονιστικό αυτό έργο του Ομήρου. Παρουσιάζουμε και τις 24 ραψωδίες, απλώς εστιάζουμε σε κάθε μία από αυτές σε εκείνο το στοιχείο που θεωρούμε ότι δεν πρέπει να μην το ακούσει ένας έφηβος».

«Ο Μικρός Βορράς έχει αναλάβει ένα ρόλο υποστηρικτικό για το θέατρο στην εκπαίδευση, για τους εκπαιδευτικούς και θέλαμε μετά τις παραστάσεις της Ελένης, που διδάσκεται στη Γ΄ γυμνασίου και της Οδύσσειας, που διδάσκεται στην Α’ Γυμνασίου, να καλύψουμε με την Ιλιάδα και την ύλη της Β΄ γυμνασίου», σημειώνει ο Τάσος Ράτζος.

Πολύτιμος συνεργάτης της θεατρικής ομάδας «Μικρός Βορράς» σε αυτήν την παράσταση είναι ο ποιητής και στιχουργός Μιχάλης Γκανάς, ο οποίος έχει φτιάξει την Οδύσσεια και την Ιλιάδα για εφήβους.

http://infokids.gr