Σερβίρετε στα παιδιά μετά από μια κοπιαστική ημέρα στο σχολείο μια μεσογειακή ομελέτα φούρνου με πατάτες και κολοκυθάκια.
500 γραμ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
350 γραμ κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
4 αβγά
1 νεροπότηρο φρέσκο πλήρες γάλα
4 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
150 γραμ. ανθότυρο/ φέτα
150 γραμ. γαλοπούλα σε κομματάκια
150 γραμ. κεφαλοτύρι
1 φλιτζ. του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
Παίρνετε ένα μέτριο ταψάκι του φούρνου. Χρησιμοποιώντας τη μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο το βουτυρώνετε καλά. Κόβετε τον ανθότυρο σε μικρά κομματάκια.
Βάζετε μια στρώση πατάτες μέσα στο ταψί και μια στρώση από κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με τον μισό ανθότυρο, το μισό ζαμπόν το μισό κεφαλοτύρι. Ρίχνετε τον μισό δυόσμο. Βάζετε τις υπόλοιπες πατάτες και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια. Ρίχνετε τον υπόλοιπο ανθότυρο, το κεφαλοτύρι, το ζαμπόν και τον υπόλοιπο δυόσμο.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα 4 αβγά μαζί με το γάλα, αλατίζετε ελαφρά, πιπερώνετε και περιχύνετε με το μίγμα το ταψί με τις πατάτες και τα κολοκύθια. Το σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 1 ώρα στους 170ο . Το ξεσκεπάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μερίδες όπως τον μουσακά.