ΣΩΜΑ & ΥΓΕΙΑ

Ωτοασπίδες: Πόσο κακό μπορεί να είναι να κοιμάστε με αυτές κάθε βράδυ;

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από διαταραχές ύπνου λόγω θορύβου. Η χρήση ωτοασπίδων φαίνεται να είναι μια πρακτική, φθηνή και εύκολη λύση για να κοιμηθείτε, αλλά ποιες μπορεί να είναι οι αρνητικές συνέπειες;
Αρκετές επιστημονικές μελέτες συμφωνούν ότι η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ασθενειών όπως παχυσαρκία, διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις, ακόμη και εγκεφαλικά επεισόδια.
Οι ωτοασπίδες μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του εξωτερικού θορύβου την ώρα του ύπνου και να μειώσουν τις πιθανότητες ασθενειών που σχετίζονται με την έλλειψη ξεκούρασης.
Ωστόσο, οι ειδικοί σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας livestrong αναφέρουν ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν ωτοασπίδες κάνουν αρκετά λάθη κατά τη χρήση τους γι’ αυτό και εκτίθενται σε άλλες ασθένειες.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη της χρήσης ωτοασπίδων είναι τα εξής:
Τοποθέτηση βαθιά στο αυτί. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό και πόνο.
Επιλογή ωτοασπίδων που περιέχουν ως υλικά κατασκευή το κερί ή τη σιλικόνη. Παρόλο που μειώνουν τον θόρυβο, μπορεί να είναι είναι αρκετά επώδυνη η αφαίρεσή τους ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να σπάσουν μέσα στον ακουστικό πόρο.
Χρήση ωτοασπίδων που έχουν στην επιφάνειά τους κερί. Αν και ο ακουστικός πόρος έχει σχεδιαστεί για να αποβάλλει φυσικά την κυψελίδα, λάβετε υπόψη ότι οι ωτοασπίδες μπορούν να ωθήσουν το κερί προς το εσωτερικό του αυτιού.
Εάν οι ωτοασπίδες σφραγίζουν το εσωτερικό του αυτιού, η γρήγορη και άτσαλη αφαίρεσή τους πιθανά να δημιουργήσει μικροαιμορραγίες στα αιμοφόρα αγγεία ή μώλωπες που μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινή απώλεια ακοής.

http://polismedia.gr