Τα παγωτά είναι η καλοκαιρινή μας αδυναμία και κάθε φορά ψάχνουμε νέους τρόπους και νέες γεύσεις για να τα απολαύσουμε οικογενειακώς.
Το κακό είναι ότι περιέχει αρκετά λιπαρά και όλα κορεσμένα. Είναι από τα ελάχιστα φυτικά προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά. Από την άλλη μεριά, περιέχει πολλές φυτικές ίνες, άρα είναι χορταστική, σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β καθώς και ανόργανα άλατα: σημαντικές ποσότητες μαγγανίου και καλίου και μικρές ποσότητες σιδήρου, ψευδαργύρου, ασβεστίου.
ΥΛΙΚΑ:
1 συσκευασία γάλα καρύδας
⅛ κ.τ.γ βανίλια σκόνη ή φρέσκια καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή μούλτι.Βάλτε το υγρό σας μείγμα σε ένα μπολ ή τάπερ ή ταψάκι και αφήστε το να παγώσει καλά στην κατάψυξη.Έπειτα βγάλτε το από την ψύξη, σπάστε το σε κομμάτια και χτυπήστε το ξανά στο μπλέντερ.Έπειτα βάλτε το ξανά σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.