OLD HELLO, OLD HELLO 2

Παιχνίδι με πλαστοζυμαράκι:Τα 10 μοναδικά οφέλη στη ζωή των παιδιών

Πόσο καλό τους κάνει να παιζουν με πλαστοζυμαράκια;

 1.Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

«Μαμά κοιτά τι έφτιαξα», λένε και καμαρώνουν για τη δημιουργία τους, κάτι που τους επιτρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν να καταφέρουν να φτιάξουν αυτό που αρχικά σκέφτηκαν με τη φαντασία τους. Έτσι νιώθουν ικανά, περήφανα και γεμάτα αυτοπεποίθηση, ώστε μελλοντικά να μη διστάζουν να προσπαθούν να κάνουν πράξη μια ιδέα τους.

       

                 

  1. Ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων τους

 Ο χειρισμός του υλικού επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν τις λεπτές κινητικές δεξιότητές τους, καθώς χρησιμοποιούν τα χέρια και τα δάκτυλά τους. Η συμπίεση και το τέντωμα του υλικού βοηθά στην ενδυνάμωση και την εξάσκηση των μυών των δακτύλων, καθώς παράλληλα τους προσφέρει μια πολύτιμη αισθητηριακή εμπειρία. Όλα τα παραπάνω θα τα βοηθήσει με έμμεσο τρόπο να εκπαιδευθούν μελλοντικά για να ξεκινήσουν το γράψιμο.

  1. Έκφραση συναισθημάτων

Παίζοντας με πλαστοζυμαράκι, τα παιδιά μπορούν ευκολότερα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, μια και το υλικό αυτό πλάθεται σε ό,τι μορφή επιθυμεί ο καθένας και διαμορφώνεται σε οτιδήποτε το παιδί έχει ανάγκη τη στιγμή εκείνη. Μπορούν λοιπόν μέσα από το ζύμωμα και το παίξιμο με το πλαστοζυμαράκι και με τη βοήθειά σας να μιλήσουν για κάποια συναισθήματά τους με έμμεσο τρόπο.

  1. Δημιουργικότητα και φαντασία

 Χάρη στην ποικιλία των χρωμάτων, της υφής και των αρωμάτων, το πλαστοζυμαράκι είναι ένα ιδανικό υλικό για την ενίσχυση της φαντασίας τους και της δημιουργικότητάς τους. Η ιδέα τους παίρνει μορφή και όσο μεγαλώνουν εκπαιδεύονται στο να δοκιμάζουν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ζυμώματος και τεχνικής του υλικού τους, ώστε να πετύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν.

  1. Μαθηματικός τρόπος σκέψης

Το παιχνίδι με το πλαστοζυμαράκι βοηθάει τα παιδιά να εξασκηθούν με διαφορετικά σχήματα, βάρη, μεγέθη καθώς και με την καταμέτρησή τους. Με αυτό τον τρόπο μπαίνουν και οι βάσεις για έναν μαθηματικό τρόπο σκέψης που θα τους είναι χρήσιμος για όλη τους τη ζωή.

 

  1. Γλωσσική ανάπτυξη

 Μέσω του παιχνιδιού με πλαστοζυμαράκι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν, να ακούσουν και να επικοινωνήσουν με λέξεις για αυτό που κάνουν, είτε κόβουν, πλάθουν, σχηματίζουν το υλικό τους. Επομένως καθώς εξηγούν τι κάνουν και συζητούν για αυτό με έναν ενήλικα ή φίλο εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους.

  1. Ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους

 Μέσα από την ενασχόληση με το υλικό αυτό, τους δίνεται η δυνατότητα να επιλέγουν, να διαμορφώνουν άποψη, να αποκτούν δικά τους κριτήρια αισθητικής, να δημιουργούν τις δικές τους σκέψεις πάνω στις οποίες θα πλάσουν αυτό που επιθυμούν ως τελικό αποτέλεσμα.

  1. Χαλάρωση

 Η χρήση των χεριών τους την ώρα που ζυμώνουν και πλάθουν και «χαλάνε» το υλικό βοηθάει σε σημαντικό βαθμό το παιδί να χαλαρώσει. Αποτελεί λοιπόν ένα μοναδικό θεραπευτικό εργαλείο χαλάρωσης σε περίπτωση που κάποιο παιδί νιώθει ένταση και άγχος.

  1. Σύνδεση με την οικογένεια

Το πλαστοζυμαράκι αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας και ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, καθώς μέσα από το παιχνίδι αυτό έρχεστε πιο κοντά, δημιουργώντας μαζί και συζητώντας για τα μοναδικά σας έργα. Σας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσετε το παιδί σας μέσα από δυσκολίες που θα συναντήσει, βοήθεια που ίσως σας ζητήσει και ό,τι άλλο μπορεί να προκύψει από αυτή την ενασχόλησή σας μαζί του.

  1. Διασκέδαση

Το πλαστοζυμαράκι Play-Doh είναι ένα ισχυρό εργαλείο εκμάθησης για πολλούς λόγους και όταν παίξετε στο σπίτι, θα ανακαλύψετε και τον πιο σημαντικό λόγο όλων: είναι απόλυτα διασκεδαστικό! Προσφέρει ατέλειωτες ώρες ενασχόλησης, διασκέδασης, γέλιου και φαντασίας σε όλες τις ηλικίες και για πολλά χρόνια.

Γιατί να επιλέξετε το

PlayDoh:

– Είναι ασφαλές, μη τοξικό, μη αλλεργιογόνο

-Είναι μαλακό και εύπλαστο για τα μικρά χεράκια

-Προάγει τη φαντασία των παιδιών

-Διαθέτει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων

-Μυρίζει υπέροχα

– Τα παιδιά το λατρεύουν

-Οι μαμάδες το εμπιστεύονται

BonusΓια την περίοδο Back to School, μέχρι τις 20/09/2020 παίρνετε δώρο 4 βαζάκια Play-Doh των 112 γραμμαρίων με την αγορά Play-Doh αξίας 11,99€ και άνω. Η προσφορά ισχύει σε όλα τα καταστήματα που πουλάνε παιχνίδια.

ΠΗΓΗ:childit.gr