ΒΙΒΛΙΟ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Παρουσιάσεις βιβλίων με διαδραστικά παιχνίδια, μουσική και χειροτεχνίες από την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει νέα σειρά online εκδηλώσεων για παιδιά κι εφήβους. Συναντήσεις με συγγραφείς, αφηγήσεις παραμυθιών, καλλιτεχνικά εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, μουσεία, πολιτιστικούς οργανισμούς και διακεκριμένους επαγγελματίες, είναι μόνο μερικά απ’ όσα παρουσιάζονται κάθε μήνα.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις για το μήνα Μάιο είναι:

23/5, 12:00 | Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα – Μέσω Zoom
Ένας ταξιδιωτικός οδηγός της Ελλάδας για μικρά και μεγάλα παιδιά! Η συγγραφέας Σοφία Αλεξίου μας ξεναγεί σε μνημεία μέσα από μύθους της ελληνικής μυθολογίας και μαζί φτιάχνουμε ένα στεφάνι από φύλλα ελιάς .

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Έλλη και ο Ερμής φωνάζουν «Ζήτω οι διακοπές» και κάνουν όλο εκδρομές! Στα ταξίδια τους έχουν μαζί τον σκύλο τους, τον Ντίνο, που είναι μέγας οικολόγος, κι ένα μυρμήγκι που κάνει όλο σκανταλιές! Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τους την Ελλάδα! Να ανακαλύψουμε νέα μέρη, μνημεία, σπάνια ζώα και φυτά, σύγχρονα σπορ, ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς! Στην περιπέτεια αυτή η παρέα ξεκινάει από την Αθήνα και ταξιδεύει από το Σούνιο και τον Αργοσαρωνικό μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη! Σακίδιο, νερό, φωτογραφική και φύγαμε, εξερευνητές!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Σοφία Αλεξίου τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό! Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια, για ωραία φαγητά και συνεργάστηκε εθελοντικά με ΜΚΟ για τα παιδιά. Η ζωή τής χάρισε εμπειρίες, ανθρώπους που την αγαπούν και μία κόρη πολύ διασκεδαστική. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. Πιστεύει πως είναι σημαντικό να κυνηγάς τα όνειρά σου γιατί όλα στη ζωή είναι δυνατά, αν κάνεις εκείνο που αγαπάς!

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο και διαδικτυακά στον επίσημο ιστότοπο των Εκδόσεων Ψυχογιός.

29/5, 12:00 | Σι Λόντε – Το κορίτσι που βρήκε την μουσική  
Ο συγγραφέας και ειδικός μουσικός παιδαγωγός Μίλτος Πιστώφ μας συστήνει με ρυθμό και μουσική ένα ξεχωριστό κορίτσι. Η απώλεια και ο δρόμος προς την αυτογνωσία ισορροπούν στην ιστορία αυτή, αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη ¬θέληση μέσα μας. Υποψήφιο στη βραχεία λίστα του IBBY για το βραβείο σε εικονογράφο για την εικονογράφηση βιβλίου με εικόνες για παιδιά και νέους (Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Κάπου στην Αφρική υπάρχει ένα μουσικό χωριό, το Αμπαγιόμι, όπου όλοι οι κάτοικοι παίζουν μουσική! Κάθε πρωί τον ρυθμό της ημέρας δίνει από την καλύβα της η γιαγιά Μάχα με το τύμπανό της.
Ωστόσο, ένα πρωινό το τύμπανο της γιαγιάς δεν ακούγεται. Οι κάτοικοι του χωριού αναστατώνονται, αφού δεν ξέρουν πώς να ζουν χωρίς ρυθμό. Αν και ο αρχηγός του χωριού στέλνει τους τρεις πιο γενναίους άντρες του να αναζητήσουν τη γιαγιά Μάχα, το μυστήριο θα λύσει η μικρή εγγονή της, η Σι Λόντε. Σε μια συναρπαστική διαδρομή μέσα στη ζούγκλα, θα περάσει πρώτα από το χωριό με τους γορίλλες, θα συναντηθεί με το πιο άγριο λιοντάρι και, έστω για μια στιγμή, θα ξαναβρεθεί με τη γιαγιά της, κατορθώνοντας να επαναφέρει τη μουσική στο χωριό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Μίλτος Πιστώφ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ¬Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο Απολλώνιο Ωδείο. Ύστερα από μια περίοδο αναζήτησης τον κέρδισε η μουσική και ασχολήθηκε ενεργά με τη διδασκαλία όπου και δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια. Από νωρίς συνειδητοποίησε την αξία της εναλλακτικής διδασκαλίας ως ανάγκη της σύγχρονης εκπαίδευσης και έχοντας μαθητεύσει και συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς-παιδαγωγούς (Keith Terry, Victor Wooten, Tony Moreno, Sandy Silva) απέκτησε μεγάλη εμπειρία στο creative learning, εστιάζοντας στο body percussion. Είναι καθηγητής μουσικής στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και προετοιμάζει επίλεκτους μαθητές για τις μουσικές τους σπουδές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η τελευταία δεκαετία τον βρίσκει να δραστηριοποιείται ως alternative educator στην εκπαίδευση, καθώς και ως team building facilitator στο corporate περιβάλλον. Αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης είναι η δημιουργία του Spirit Of Rhythm, ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι που συνδυάζει τη μουσική και τον ρυθμό με την ψυχολογία, και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο και διαδικτυακά στον επίσημο ιστότοπο των Εκδόσεων Διόπτρα.
23/05/ & 29/05/2021, 12:00
Κόστος: Δωρεάν
Ηλικίες: 4-8 ετών

http://citykidsguide.com