OLD HELLO 2

Πασχαλινές λαμπάδες για παιδιά – ενήλικες, για καλό σκοπό

Η πασχαλινή λαμπάδα είναι σίγουρα το πιο βασικό δώρο που περιμένουν όλα τα παιδιά από το νονό ή τη νονά τους, αλλά αποτελεί και ένα όμορφο δώρο για τους μεγάλους. Τι καλύτερο, λοιπόν, να συνδυάσουμε την αγορά της με το να προσφέρουμε σε κάποιο καλό σκοπό και επιπλέον, να αναδείξουμε την έννοια της αλληλεγγύης τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Οι περισσότερες φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν εντάξει τη δημιουργία χειροποίητων πασχαλινών λαμπάδων στα προϊόντα που πουλάνε στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα, ώστε να ενισχύσουν το έργο τους. Το ίδιο κάνουν και πολλές φιλοζωικές οργανώσεις. Τo CKG προτείνει 7 φιλανθρωπικές και 3 φιλοζωικές οργανώσεις για να επιλέξουμε τη λαμπάδα μας ή κάποιο άλλο πασχαλινό δωράκι, προσφέροντας τη βοήθειά μας σε κάποιους που έχουν ανάγκη.

ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937, αναλαμβάνοντας τη διά βίου στήριξη των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους. Κάθε προϊόν που θα βρούμε στο e-shop της ΕΛΕΠΑΠ σχεδιάζεται, παράγεται ή/και ανακατασκευάζεται στο εργαστήριο της ARTεμείς από ενήλικες αποφοίτους της ΕΛΕΠΑΠ και εθελοντές. Εκτός από λαμπάδες, υπάρχουν κοσμήματα, διακοσμητικά και σοκολατολιχουδιές, πάντα σε πασχαλινά σχέδια και χρώματα.
ελεπαπ

Κάνε μια Ευχή – Make a Wish

Κύριο μέλημα του “Κάνε μια ευχή” είναι να εκπληρώνει τις επιθυμίες παιδιών με σοβαρή ασθένεια. Μπορούμε να συνεισφέρουμε στην εκπλήρωση μιας ακόμα ευχής ενός παιδιού, επιλέγοντας τη λαμπάδα μας από το e-shop, όπου θα βρούμε και άλλα είδη δώρων.
κανε μια ευχη

Η Λάμψη

Η Λάμψη ιδρύθηκε το 1987 στη βόρεια Ελλάδα, από γονείς που τα παιδιά τους έχουν διαγνωστεί με κακοηθή νοσήματα. Σκοπός του σωματείου είναι η στήριξη με κάθε τρόπο οικογενειών που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, η βελτίωση της παιδιατρικής και ιατρικής φροντίδας των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και η ενημέρωση της κοινωνίας. Για το Πάσχα, μπορούμε να αγοράσουμε από το e-shop τη λαμπάδα μας, καθώς και άλλα πασχαλινά δώρα.
λαμψη

Οι Φίλοι της Αμυμώνης

Οι Φίλοι της Αμυμώνης είναι μια ομάδα φίλων, υποστηρικτών και εθελοντών του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με προβλήματα οράσεως και πρόσθετες αναπηρίες «Αμυμώνη». Στο e-shop που δημιούργησαν για να υποστηρίξουν τους σκοπούς του συλλόγου,θα βρείτε λαμπάδες για παιδιά και για ενήλικες, καθώς και διάφορα πασχαλινά είδη.
αμυμωνη

Παιδικά χωριά SOS

Στα Παιδικά Χωριά SOS φιλοξενούνται παιδιά που στερούνται οικογένειας. Εκεί τους παρέχεται μία ζωή με ασφάλεια, θαλπωρή και εκπαίδευση. Για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, μπορούμε να επιλέξουμε από το e-shop των Παιδικών Χωριών, λαμπάδες για το βαφτιστήρι, καθώς και άλλα πασχαλινά δώρα.
παιδικα χωρια

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού δημιουργήθηκε με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους. Παρέχει δράσεις πρόληψης για την αποφυγή των φαινομένων βίας, ψυχολογική υποστήριξη σε όσα παιδιά την έχουν υποστεί, ενώ συντονίζει ένα πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης σε περιστατικά εξαφάνισης. Στο e-shop του Χαμόγελου του Παιδιού μπορούμε να βρούμε τις λαμπάδες που δημιούργησε η ομάδα των εθελοντών του Δημιουργικού Εργαστηρίου. Επιπλέον, μπορούμε να κάνουμε δωρεά για να προσφέρουμε το πασχαλινό γεύμα μιας οικογένειας ή τη λαμπάδα που ονειρεύονται τα χιλιάδες παιδιά που θα περάσουν το Πάσχα στο Νοσοκομείο.
χαμογελο παιδιου

Φλόγα- Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

Βασικός στόχος της Φλόγας είναι η στήριξη παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους, προσφέροντάς τους ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα. Όπως κάθε Πάσχα, έτσι και φέτος οι εθελοντές της Φλόγας ετοίμασαν όμορφες λαμπάδες, τις οποίες μπορούμε να προμηθευτούμε από το e-shop.
φλογα

 

Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των αδέσποτων -κυρίως- ζώων σε έκτακτη ανάγκη. Διαθέτει ένα μοναδικό και πρότυπο Φιλοζωικό Κτηνιατρικό Κέντρο στα Σπάτα και έναν κτηνιατρικό σταθμό στη Δυτική Αττική, δύο ασθενοφόρα αδέσποτων ζώων και προσφέρει μέσα από το προσωπικό και τους εθελοντές σε καθημερινή βάση ειδική γνώση και αγάπη προς τα ζώα. Όπως κάθε χρόνο, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία διοργανώνει πασχαλινό μπαζάρ, όπου θα βρούμε υπέροχες χειροποίητες λαμπάδες, δώρα, διακοσμητικά, βιβλία, παιχνίδια και πολλά άλλα. Το μπαζάρ λειτουργεί καθημερινά (και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα), 9:00-15:30, και τα Σάββατα 9:00-13:30, Αττική οδός, Έξοδος Κ1 Τοπικές Οδοί, Κορωπί 194 00, τηλ. 2106020202

ΑΝΙΜΑ

Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής  ιδρύθηκε το 2005, από ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία στην περίθαλψη άγριων ζώων στην Ελλάδα, καθώς και από κτηνιάτρους, βιολόγους, δασολόγους και φίλους της φύσης και της άγριας ζωής. Συνεργάζεται με ειδικούς επιστήμονες που αποτελούν την Επιστημονική Επιτροπή του φορέα.
Κύρια δραστηριότητα του σωματείου είναι η περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρατικός φορέας που να ασχολείται με το αντικείμενο αυτό, η ΑΝΙΜΑ, μαζί με τις υπόλοιπες οργανώσεις που ασχολούνται με την περίθαλψη άγριων ζώων, έρχεται να καλύψει μια βασική ανάγκη για την προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής στη χώρα. Για να στηρίξουμε το έργο της, μπορούμε να επιλέξουμε κάποια από τις λαμπάδες που θα βρούμε στο e-shop.
ανιμα

Αρκτούρος

Ο Αρκτούρος ιδρύθηκε το 1992 με αφορμή την ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων και λύκων. Στις εγκαταστάσεις του, στη Φλώρινα, λειτουργούν -μεταξύ άλλων- καταφύγιο για αρκούδες και λύκους. Κάθε χρόνο εμπλουτίζει τις δραστηριότητες του, όπως η ελεγχόμενη αναπαραγωγή και διαιώνιση του ελληνικού ποιμενικού σκύλου και δωρεάν διάθεση του σε κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών, συμβάλλοντας στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και άγριας ζωής. Μπορούμε να βρούμε τις πασχαλινές λαμπάδες του Αρκτούρου στο e-shop του.
αρκτουρος

http://citykidsguide.com