ΣΩΜΑ & ΥΓΕΙΑ

Ποιοι σωματικοί πόνοι συνδέονται με τα συναισθήματά μας

Το σώμα είναι ένας περίπλοκος μηχανισμός, που επηρεάζεται τόσο από εξωτερικούς όσο και από εσωτερικούς παράγοντες. Η ψυχική μας διάθεση επηρεάζει τη σωματική μας κατάσταση και αντίθετα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δυσφορία και ο πόνος μπορεί να είναι ενδείξεις υπερβολικού άγχους, φόβων και ανεπίλυτων συναισθηματικών προβλημάτων. Επίσης, όταν δεν υπάρχει φυσιολογική αιτία πόνου, αλλά υπάρχει χρόνιος πόνος, αυτός συνδέεται με συναισθηματικά προβλήματα και αυξημένη ανησυχία.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι το άγχος και η συναισθηματική φόρτιση μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους ή ενοχλήσεις στο στομάχι, αλλά ακόμη και χρόνιους πόνους.

Αυτό που θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη είναι να προσπαθούμε να χαμογελάμε πιο συχνά, να διατηρούμε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας, να μην κρατάμε κακίες, να ψάχνουμε κάθε μέρα τη χαρά στη ζωή και να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αλλά ας δούμε ποιοι είναι οι σωματικοί πόνοι που συνδέονται με τη συναισθηματική μας κατάσταση.

Πονοκέφαλοι
Είναι συνήθως αποτέλεσμα αυξημένης ανησυχίας, συνεχούς βιασύνης στην καθημερινότητα και συναισθημάτων όπως θυμός, θλίψη, κ.λπ. Προσπαθήστε να χαλαρώνετε λίγα λεπτά κάθε μέρα, να δοκιμάσετε τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμό, που θα σας βοηθήσουν να γίνεται πιο παραγωγικοί και να μειώσετε τους πονοκέφαλους.
Ποιοι σωματικοί πόνοι συνδέονται με τα συναισθήματά μας
Πόνοι στον αυχένα
Οι ενοχλήσεις σε αυτή την περιοχή συνήθως συνδέονται με την συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων. Επίσης, είναι μία τις πιο κοινές παθήσεις όσων υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές. Τέλος, συνδέεται με την απογοήτευση που νιώθουμε για τους ανθρώπους γύρω μας. Αναθεωρήστε τις σχέσεις με τους άλλους και με τον εαυτό σας, και μάθετε να συγχωρείτε.

Πόνοι στους ώμους
Σχετίζεται με τα βάρη που νιώθουμε ότι κουβαλάμε και τη συναισθηματική πίεση. Προσπαθήστε να μοιράζεστε όσα σας απασχολούν με οικείους, έμπιστους ανθρώπους, το οποίο θα σας προσφέρει μια ανακούφιση και ενδεχομένως σας βοηθήσει να βρείτε λύση στα προβλήματά σας.

Πόνοι στους αγκώνες
Αποτελεί ένδειξη έλλειψης ευελιξίας, πείσματος και απροθυμίας για συμβιβασμούς. Το πιο πιθανό είναι πως δεν θέλουμε να κάνουμε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας ή υποσυνείδητα φοβόμαστε να δεχτούμε κάτι καινούργιο.

Πόνοι στο πάνω μέρος της πλάτης
Οι ενοχλήσεις σε αυτή την περιοχή συνδέονται με την έλλειψη συναισθηματικής στήριξης ή με την πεποίθηση ότι δεν είστε αγαπητός.

Πόνοι στη μέση
Ο πόνος στην περιοχή αυτή σχετίζεται με το στρες. Πολλές φορές μάλιστα, το στρες προκαλεί τον πόνο στη μέση και στη συνέχεια καθώς αυτό μας προκαλεί άγχος, σφίγγουν περισσότερο οι μύες της περιοχής. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, με αποτέλεσμα να μην υποχωρούν οι ενοχλήσεις.

Πόνοι στους γοφούς
Ο παθολογικός φόβος της αλλαγής και η συνεχής αντίσταση στο καινούργιο μπορεί να προκαλέσουν αυτόν τον πόνο, καθώς και όσους επιθυμούν να μια προβλέψιμη και άνετη ζωή. Ωστόσο, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, μην αντιστέκεστε στη φυσική ροή της ζωής.

Πόνοι στα γόνατα
Θεωρείται ως σημάδι ενός μεγάλου «εγώ», ως ένδειξη ότι σκεφτόμαστε πολύ λίγο τους άλλους και πιστεύουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου. Φροντίστε να είστε πιο υποστηρικτικοί και να βοηθάτε τους ανθρώπους γύρω σας ή ακόμη και να προσφέρετε εθελοντικά.

Πόνοι στους αστραγάλους
Ερμηνεύεται ως σημάδι ότι δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο πρέπει ή είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί μαζί του. Αντιμετωπίστε διαφορετικά την κατάσταση και δώστε περισσότερη προσοχή σε σας. Χαλαρώστε, ξεκουραστείτε, κάντε πραγματικότητα τα όνειρά σας.

Πόνοι στα πόδια
Αποδίδονται σας μία άρνηση του σώματος να προχωρήσει, σαν φόβος απέναντι στη ζωή. Προσπαθήστε να χαίρεστε τις μικρές απολαύσεις της ζωής, είτε αυτές είναι η ομορφιά της φύσης, είστε ένα χόμπι που σας δίνει ευχαρίστηση.

http://citykidsguide.com