OLD HELLO, OLD HELLO 2

Πώς να κρατήσετε τις ψείρες μακριά από το κεφαλάκι του παιδιού σας

H σχολική χρονιά ξεκίνησε, εν μέσω προβλημάτων και προβληματισμών. Πέρα, όμως από τα υπόλοιπα σοβαρά που μας αφορούν όλους, υπάρχουν και τα πιο ειδικά θέματα, που επίσης έρχεται η στιγμή που μας επηρεάζουν όλους, ίσως απλά όχι ταυτόχρονα. Ένα παράδειγμα θα σας αναφέρω και νομίζω πως, ιδίως, οι μαμάδες κοριτσιών, αμέσως θα κουνήσουν το κεφάλι με κατανόηση και συμπάθεια. Οι ψείρες! Και φυσικά, όλες μαζί τώρα κάνουμε εικόνα παιδικά κεφαλάκια που ξύνονται, ατελείωτο χτένισμα, φάρμακα και θεραπείες για να αντιμετωπίσουμε τον μικροσκοπικό “εχθρό” που μας φέρνει τόση αναστάτωση.

“Μαμά με τρώει το κεφάλι μου”

Έχοντας κολλήσει πέρσι η 8χρονη κόρη μου ψείρες μπορώ να σας εξομολογηθώ με πάσα βεβαιότητα ότι η ταλαιπωρία που της προκάλεσαν αυτά τα μικροσκοπικά έντομα που αγαπούν τα παιδικά κεφαλάκια είναι απίστευτη.

Επιστρέφοντας μια μέρα η Κ. από το σχολείο, παρατήρησα ότι έξυνε διαρκώς το κεφάλι της και η φαγούρα δεν σταματούσε. Αρχικά πίστεψα ότι μπορεί να φταίει ο συνδυασμός ζέστης και ιδρωμένων μαλλιών όμως ακούγοντάς την να μου φωνάζει το επόμενο πρωί την ώρα που σηκώθηκε και ντύθηκε για να πάει σχολείο «Μαμά, με τρώει το κεφάλι μου από χθες όλη μέρα» πανικοβλήθηκα. Βλέπετε μικρή είχα κολλήσει και εγώ και αυτή ήταν η αιτία για να αποχωριστώ την τότε πλούσια κοτσίδα μου που ζήλευαν όλες μου οι συμμαθήτριες.

Έσπευσα στο μπάνιο, πήρα το ειδικό χτενάκι ανά χείρας και ξεκίνησα να χτενίζω τα μαλλιά της μικρής μου αφού πρώτα τα βρέξαμε. Οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν. Στο κεφαλάκι της μικρής μου υπήρχαν ψείρες που έπρεπε να εξουδετερωθούν το συντομότερο δυνατόν για να ανακουφιστεί το παιδί από την ταλαιπωρία του ξυσίματος.

Ήταν τέτοια η φαγούρα της που δεν θα ήταν υπερβολή να σας πω ότι κυκλοφορούσε σαν αναμαλλιασμένη μέσα στο σπίτι.

Και τώρα πώς θα τις ξεφορτωθούμε;

Τηλεφώνησα στην παιδίατρο και αφού με καθησύχασε, εξηγώντας μου ότι το σχολείο εξαιτίας του συγχρωτισμού είναι το ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση αυτού του παρασιτικού ζωυφίου και τα μακριά μαλλιά όπως αυτά της κόρης μου το φιλόξενο περιβάλλον για να πολλαπλασιαστεί, μου συνέστησε μια ολοκληρωμένη αντιφθειρική σειρά για να απαλλαχτεί η Κ. από τον εφιάλτη της ψείρας.

Αν το παιδί σας “κολλήσει” ψείρες και δεν το αντιληφθείτε εγκαίρως μην αγχωθείτε καθώς η αντιφθειρική αγωγή το καλύπτει πλήρως αφού λειτουργεί σε όλα τα στάδια ζωής της ψείρας. Ακινητοποιεί την ενήλικη ψείρα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να μεταφερθεί από την τρίχα στο κεφάλι για να τραφεί και στη συνέχεια να αναπαραχθεί. Επίσης, παρεμποδίζει την ανάπτυξη της ψείρας από νύμφη σε ενήλικη, διακόπτοντας την αναπνευστική οδό της και τέλος, διαλύει την κόλλα χιτίνης που συγκρατεί τη κόνιδα στην τρίχα. Οπότε μόλις τις εντοπίσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των προϊόντων αντιφθειρικής αγωγής και ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα για να απαλλαγείτε από τις ψείρες.

Κρατάμε αποστάσεις από τις ψείρες και δεν τις βλέπουμε ούτε ζωγραφιστές

Φέτος, το περσινό πάθημα μας έγινε μάθημα και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν παρέλειψα να εφαρμόσω την προληπτική άοσμη αντιφθειρική λοσιών ενισχυμένης δράσης για καθημερινή χρήση που προστατεύει τα παιδικά κεφαλάκια από τις ψείρες  ενώ χαρίζει στα μαλλιά απαλότητα και λάμψη, χωρίς να τα λαδώνει. Η εφαρμογή της γίνεται εύκολα και γρήγορα σε καθαρά και στεγνά ή σκουπισμένα με πετσέτα μαλλιά, κοντά στο δέρμα του κεφαλιού, ξεκινώντας από τον αυχένα και την περιοχή πίσω από τα αυτιά, και δεν λαδώνει τα μαλλιά.Ευχόμαστε σε όλα τα παιδάκια (και τις μαμάδες τους) καλή κι ανέμελη σχολική χρονιά!

πηγή:infokids.gr