OLD HELLO, ΣΧΟΛΕΙΟ

Πώς θα είναι η νέα πραγματικότητα όταν τα σχολεία ανοίξουν; Τι θέλουν οι μαμάδες

Η ζωή όπως την ξέραμε έχει αλλάξει, αλλά ποια «νέα πραγματικότητα» μπορούμε να περιμένουμε για τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια των άλλων σταδίων της πανδημίας;

Πώς θα είναι η νέα πραγματικότητα όταν τα σχολεία ανοίξουν; Τι θέλουν οι μαμάδες

Καθώς η χωρά μας έχει αρχίσει σιγά σιγά, με αργά και σταθερά βήματα να «ανοίγει», τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί. Σε κάποιες άλλες χώρες τα παιδιά των ίδιων ηλικιών έχουν αρχίσει σταδιακά να πηγαίνουν στο σχολείο, ενώ σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα ανοίξουν ξανά. Αλλά πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί αυτό; Πόσο αποτελεσματική η τηλεκπαίδευση; Και πόσο βιώσιμη είναι αυτή η «νέα πραγματικότητα» που δημιουργήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού;

Ακόμη και με την καθοδήγηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και των ειδικών, υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο ερωτηματικό για το τι θα ακολουθήσει εάν τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο.

«Θα πρέπει απλώς να παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέρα με τη μέρα και βήμα βήμα», δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων.«Η δυναμική της επιδημίας είναι διαφορετική από χώρα σε χώρα, οπότε η διαχείριση των σχολείων θα είναι πολύ διαφορετική σε μια περιοχή έναντι μιας άλλης».

Άρα λοιπόν, η απάντηση στο πώς θα είναι η καθημερινότητα των παιδιών στα σχολεία, ακόμη και στα γυμνάσια και τα λύκεια που έχουν ανοίξει είναι: εξαρτάται.

Το θέμα είναι ότι δεν είμαστε πραγματικά σίγουροι πότε τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό και ναι, δεν μπορούμε να είμαστε αρκετά ασφαλείς όσον αφορά την προστασία των παιδιών μας, αλλά ας το παραδεχτούμε: Όλοι παίζουμε το παιχνίδι αναμονής εδώ και εβδομάδες. Όσο περνά ο καιρός, φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις.

Μέσα από το χθεσινό μας άρθρο «Θα επιστρέψουν τα παιδιά στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο; 6 πράγματα που σκέφτονται οι μαμάδες», υπήρξαν πολλές και ποικίλες αντιδράσεις – απαντήσεις από μαμάδες που έστειλαν τις δικές τους σκέψεις για το εάν πρέπει ή όχι τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο για ένα μήνα.

«Να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο γιατί δεν έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην τηλεκπαιδευση και δεν είναι το ίδιο με την φυσική παρουσία στο σχολείο…. Επίσης τα παιδιά τώρα που ανοίγει ο καιρός όλοι μέρα έξω είναι, έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά, τι περισσότερο μπορούν να πάθουν στο σχολικό περιβάλλον..», σχολίασε μια μαμά.

«Φυσικά και θέλω να γυρίσει στον παιδικό σταθμό…όλα μαζί είναι έξω στις πλατείες, στην θάλασσα, στους ζωολογικού κήπους, στα σούπερ μάρκετ, στο σχολείο θα την πατήσουν; το θεωρώ λίγο άστοχο.. Κ βέβαια οποία μανούλα θέλει το κρατάει σπίτι.. Να μπορεί ο καθένας να αποφασίζει», έγραψε μια άλλη.

«Φυσικά και δε θέλω να επιστρέψει! Τα παιδιά του Δημοτικού δε μπορούν να ακολουθήσουν τους κανόνες υγιεινής και να συμμορφωθούν όπως πρέπει με οδηγίες. Δεν υπάρχει λόγος για 10-15 μέρες να βάλουμε σε κίνδυνο ευπαθείς και μη ομάδες!», ήταν η απάντηση μιας άλλης μαμάς.

«Έχω παιδάκι στο νηπιαγωγείο, και από 11 Μαρτίου, είμαστε σπίτι. Εγώ δουλεύω τηλεργασία, και η καθημερινότητα είναι δραματικά βασανιστική και για εμένα και για το παιδί.
Δεν είναι φυσιολογικό να βλέπει μια μαμά να δουλεύει, αντι να το απασχολεί.
Ωραία αυτά τα εμπνευσμένα περί απόλαυσης αλλά Όχι δεν κατάφερα να απολαύσω το παιδί μου, ούτε κι αυτό εμένα.
Κι αν τελικά χάσω την δουλειά μου, θα είναι καταστροφικό για όλους!»

«Φυσικά και θέλω να ανοίξουν και τα σχολεία, και οι παιδικοί σταθμοί, πρέπει να γυρίσω στην δουλειά μου!»

ΠΗΓΗ:https://www.mothersblog.gr/paidi/ekpaideysi/story/95875/pos-tha-einai-i-nea-pragmatikotita-otan-ta-sxoleia-anoixoyn-ti-theloyn-oi-mamades?