ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πώς θα φτιάξετε τις δικές σας αποκριάτικες μάσκες

Μία ιδέα, λοιπόν, είναι να φτιάξουμε τις δικές μας αποκριάτικες μάσκες, σε σχέδια κλασικά ή πρωτότυπα, χρησιμοποιώντας χαρτόνι, τσόχα, διακοσμητικά στοιχεία και ό,τι άλλο σκεφτεί ο καθένας.

Πέρα από ότι πρόκειται για μία οικονομική λύση, επιπλέον η δημιουργία τους αποτελεί μία διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια. Επίσης, βοηθά τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις χειροτεχνίες.

Στις συγκεκριμένες κατασκευές τα χάρτινα πιάτα θα σας φανούν πολύ χρήσιμα, αφού λόγω της καμπυλότητας του σχήματός τους, «κάθονται» καλύτερα στο πρόσωπο. Στο τέλος, κάνετε δυο μικρές τρύπες στις άκρες, για να περάσετε από εκεί ένα λαστιχάκι, ώστε να φοράτε τη μάσκα ή μπορείτε να κολλήσετε στην μια άκρη ένα ξυλαράκι ή καλαμάκι, για να κρατάτε τη μάσκα με το χέρι.

Πώς θα φτιάξετε τις δικές σας αποκριάτικες μάσκες

Μάσκες με μορφές ζώων

Θα χρειαστείτε: χάρτινα πιάτα, μπογιές, ψαλίδι, λαστιχάκι ή κορδέλα, συρραπτικό.

Σχεδιάστε πάνω σε κάθε χάρτινο πιάτο το περίγραμμα και το πρόσωπο του ζώου που θέλετε. Με ένα ψαλίδι κόψτε τα σημεία που προορίζονται να γίνουν μάτια, μύτη και στόμα. Βάψτε τη μάσκα με τις μπογιές και τα χρώματα της επιλογής σας. Όπου χρειάζεται, προσθέστε κομμάτια χαρτονιού, π.χ. για να δημιουργήσετε αυτιά ζώων.
Με το ψαλίδι, κάντε δύο τρύπες στα πλάγια για να περάσετε το λαστιχάκι ή τα κορδόνια, στερεώνοντάς τα με το συρραπτικό ή κάνοντας κόμπους στις άκρες.

Βενετσιάνικη μάσκα

Θα χρειαστείτε: χάρτινα πιάτα, κόλλα, χάντρες, παγιέτες, φτερά χειροτεχνίας, γκλίτερ, κουμπιά, ψαλίδι, λαστιχάκι ή κορδέλα, συρραπτικό.

Φτιάχνετε αρχικά τη βασική μάσκα, χρησιμοποιώντας μισό χάρτινο πιάτο. Δημιουργήστε το άνοιγμα για τα μάτια και στη συνέχεια κολλήστε πάνω της χάντρες, γκλίτερ, φτερά και ό,τι άλλο διακοσμητικό στοιχείο θα σας άρεσε. Ολοκληρώστε στερεώνοντας το λαστιχάκι που θα κρατάει τη μάσκα πάνω σας με κόμπο ή με συρραπτικό.

Μάσκα σούπερ ήρωα

Θα χρειαστείτε: χαρτί, τσόχα, καρφίτσες, κλωστές σε διάφορα χρώματα, κόλλα, ψαλίδι, συρραπτικό.

Σχεδιάστε τη μάσκα που θέλετε πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί (μπορείτε να εκτυπώσετε δωρεάν τα σχέδια από το ίντερνετ). Την κόβετε και την καρφιτσώνετε σε ένα κομμάτι τσόχας, δίνοντάς της το ίδιο σχήμα. Μπορείτε να κόψετε δύο κομμάτια τσόχας και να τα ράψετε μεταξύ τους, ώστε να είναι ακόμα πιο σταθερή η μάσκα. Περάστε από τις άκρες της μάσκα ένα λαστιχάκι και στερεώστε το με κόμπο ή με συρραπτικό.

ΠΗΓΗ:http://citykidsguide.gr