ΣΧΟΛΕΙΟ

Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές, τι αλλάζει στον υπολογισμό μορίων

Η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα ημερήσια και εσπερινά γενικά και επαγγελματικά λύκεια είναι η 20η Μαΐου, για τα γυμνάσια η 30η Μαΐου, ενώ για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά η 15η Ιουνίου.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ έχουν προγραμματιστεί στις 3-10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου. Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου. Οι εξετάσεις στο γυμνάσιο θα διεξαχθούν 1-15 Ιουνίου και στο λύκειο από 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα ή αλλιώς “ελληνική PISA“. Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 ξεκινά η “ελληνική PISA” στα γνωστικά αντικείμενα της νεοελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών για 6.000 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων και 6.000 της Γ’ τάξης των γυμνασίων. Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές, αλλά τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δε θα προσμετρώνται στους βαθμούς των μαθητών.

Πηγή: iefimerida.gr