ΘΕΑΤΡΟ

“Ο Πλούτος” του Αριστοφάνη από τον θίασο Ηλία Καρελλά σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ο Καραγκιόζης συναντά την αρχαία κωμωδία και συστήνει στα παιδιά με το δικό του μοναδικό τρόπο τον Αριστοφάνη, με μία σειρά παραστάσεων στην Αθήνα αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

“Ο Πλούτος” του Αριστοφάνη, γίνεται παράσταση για παιδιά, από τον σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά, που οι παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Κάππα συγκινούν και ενθουσιάζουν το παιδικό κοινό τα τελευταία χρόνια, ο οποίος εμπνέεται από την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αθηναίου σατιρικού ποιητή και δημιουργεί ένα έργο με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γιγαντοφιγούρες Θεάτρου Σκιών και τις ξεκαρδιστικότερες ατάκες του πιο αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων!

Πίσω από το μπερντέ ο Ηλίας Καρελλάς δίνει ζωή με τη φωνή του στους χαρακτήρες του έργου, ενώ τη δισδιάστατη σύμβαση «σπάει» με την παρουσία του ο γνωστός ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου ερμηνεύοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το ρόλο του Πλούτου, αλλά και … της Φτώχειας!

Η μοναδική Αρετή Κετιμέ θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της, ενώ με πρωτότυπη μουσική και ανατρεπτικές διασκευές το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων String Demons παίζει και τραγουδά ζωντανά στη σκηνή, δίνοντας έναν ιδιαίτερο παλμό.

Η Αρχαία Κωμωδία του Αριστοφάνη μεταμορφώνεται σε ένα πολύχρωμο λαϊκό παραμύθι για παιδιά. Στην ειδική διασκευή για Θέατρο Σκιών, στους ρόλους του Χρεμύλου και του Καρίωνα συναντάμε τον Καραγκιόζη και τον Χατζηαβάτη. Οι δύο πρωταγωνιστές βρίσκουν τον Πλούτο έξω από το Μαντείο των Δελφών και η περιπέτεια αρχίζει!

Ο Καραγκιόζης πάντα επίκαιρος, μιλά για τη σύγκρουση φτώχειας και πλούτου με χιούμορ και τρόπο κατανοητό ακόμα και για τις πιο μικρές ηλικίες. Η κατάσταση εγκλεισμού που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο και συνοδεύτηκε από μια έκρηξη καταναλωτισμού, αποτέλεσε για τον Ηλία Καρελλά την αρχική πηγή έμπνευσης. Στον αντίποδα της έλλειψης ουσιαστικής επικοινωνίας και του ατέρμονου κυνηγιού απόκτησης υλικών αγαθών, το έργο έρχεται να μας θυμίσει ότι έννοιες όπως η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η εργατικότητα, η φιλία, η οικογένεια, ο ανθρωπισμός είναι αυτές που έχουν πραγματική σημασία στη ζωή.

Οι παραστάσεις ξεκινούν από την Κυριακή 20 Ιουνίου στο Σινέ Γαλάτσι Άλσους Βεΐκου, με όχημα το χιούμορ και τη μουσική σε αυτή τη διαχρονική ελληνική κωμωδία, μέσα από μία πανηγυρική παράσταση για παιδιά από 2 έως 102 ετών!

ΙΟΥΝΙΟΣ
20/6 Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου
27/6 Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου
ΙΟΥΛΙΟΣ
4/7 Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου
7/7 Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου
11/7 Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου
14/7 Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου
18/7 Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου
27/7 Θέατρο «Δημήτρης Κιντής», Ηλιούπολη
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
11/8 Φιλιατρά
17/8 Πλαταμώνας
26/8 Βόλος
30/8 «Ελληνίς» Θεσσαλονίκη
31/8 Πυλαία Θεσσαλονίκη
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
1/9 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη
2/9 Βέροια
5/9 Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου
8/9 Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου
10/9 Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», Αιγάλεω
12/9 Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου
15/9 Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου
18/9 Γρεβενά
19/9 Κέρκυρα

Τηλ.: 2107777104

http://citykidsguide.com