ΘΕΑΤΡΟ

“Τα μαγικά μαξιλάρια”: Όπερα για όλη την οικογένεια στην Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ

Η εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή όπερας για όλη την οικογένεια “Τα μαγικά μαξιλάρια” επιστρέφει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, για να δώσει πνοή στα όνειρα μικρών και μεγάλων. Το διάσημο, πολυμεταφρασμένο και πολυβραβευμένο έργο του Ευγένιου Τριβιζά, μετά από μια επιτυχημένη σταδιοδρομία ως μυθιστόρημα και θεατρικό, διασκευάστηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα για πρώτη φορά σε όπερα για όλη την οικογένεια.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το συγκινητικό, αισιόδοξο, γεμάτο νοήματα παραμύθι του Τριβιζά μιλά για την αντίσταση των μαθητών ενός υποβαθμισμένου σχολείου και του εμπνευσμένου δασκάλου τους απέναντι στον άπληστο άρχοντα Αρπατίλαο και την αποφασιστικότητά τους να ξαναβρούν τα χαμένα τους όνειρα.

Η μελωδική μουσική του Γιώργου Δούση, πλούσια σε συναισθήματα, περιπλανιέται απολαυστικά στα εκθαμβωτικά ανάκτορα, τα φτωχικά σχολεία και τα ερεβώδη ορυχεία σμαραγδιών της Ουρανούπολης ζωντανεύοντας ένα σύνολο σπαρταριστών χαρακτήρων, ενώ η σκηνοθεσία της Νατάσας Τριανταφύλλη, έχοντας ρυθμό, χιούμορ και συγκίνηση, στοχεύει στην αναζήτηση του ποιητικού πυρήνα αυτού του λυτρωτικού και ανεξάντλητου κλασικού παραμυθιού.

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Βασιλείου
Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη
Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Κινησιολογία: Δήμητρα Μητροπούλου
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Διεύθυνση παιδικής χορωδίας: Κωνσταντίνα Πιτσιάκου
Αντώνης ο δάσκαλος / Ο γεροδάσκαλος: Νικόλας Μαραζιώτης
Αρπατίλαος o πρώτος: Νίκος Κοτενίδης
Τύλιος Ξεφτύλιος: Διονύσης Μελογιαννίδης
Βουλίμιος Βλήμας: Βαγγέλης Μανιάτης
Σαυρίλιος Βρισελιέ: Γιώργος Ματθαιακάκης
Χνούτος: Κωστής Ρασιδάκις
Κνούτος: Γιάννης Κάβουρας

Με μικρό φωνητικό και ορχηστρικό σύνολο, καθώς και τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής.

Ημερομηνίες: 11, 12, 13, 20, 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2022
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr 

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
Τηλ: 2168091000