ΣΧΟΛΕΙΟ

Σχολεία: ανοίγουν την Δευτέρα 10/1 με self test για όλους τους μαθητές

Σύμφωνα με τις προγραμματισμένες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγα λεπτά, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου αλλά με έξτρα διαγνωστικά τεστ και επιπρόσθετα υγειονομικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, θα ισχύουν τα εξής:

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου με:

  • 1 επιπλέον self test για την 1η εβδομάδα σχολείου (σύνολο 3 self test) τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν από τα φαρμακεία.
  • Τα 2 δωρεάν self test την εβδομάδα (από την 2η εβδομάδα και μετά), πλέον θα διενεργούνται ΚΑΙ στους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, θα κάνουν επιπλέον δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 μέρες (2 Rapid και 1 self test)οι ανεμβολίαστοι μαθητές και επιπλέον 3 self test οι εμβολιασμένοι.

Επίσης, θα εξακολουθήσει να είναι απαρέγκλιτη χρήση μάσκας ενώ θα συνεχίσουν οι κανόνες υγιεινής που ισχύουν ήδη.

H απόφαση για να ανοίξουν τα σχολεία στις 10/1 στηρίζεται στις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Οι λόγοι είναι παιδαγωγικοί, καθώς οι μαθητές δεν γίνεται να μείνουν πίσω στα μαθήματά τους, ψυχολογικοί, γιατί τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον και το κυριότερο επιδημιολογικοί, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως είναι καλύτερος ο έλεγχος της επιδημιολογικής κατάστασης, όταν οι μαθητές είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως είναι το σχολείο.

Πηγή: iefimerida.gr