ΣΧΟΛΕΙΟ

Σχολεία: πρώτο κουδούνι στις 13 Σεπτεμβρίου, με βεβαίωση εμβολιασμού ή τεστ

Σχολεία: πρώτο κουδούνι στις 13 Σεπτεμβρίου, με βεβαίωση εμβολιασμού ή τεστ

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη για τα σχολεία όλη της χώρας. Ακόμη, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει τα μέτρα για να επιστρέψουν οι μαθητές με ασφάλεια στις σχολικές αίθουσες.

 

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (το τελευταίο 6μηνο) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Όσον αφορά τους μαθητές

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (το τελευταίο 6μηνο) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών και αναλόγως της πορείας της πανδημίας στη χώρα.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Πηγή: dikaiologitika.gr