Το σουφλέ είναι ένα φαγητό που όλοι μας το έχουμε γευτεί σε κάποιο τραπέζι. Απλό, γρήγορο και εύκολο μπορεί να με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο αλλά αποτελεί και έναν εύκολο τρόπο για να κάνουμε τα παιδάκια μας να γευτούν τα λαχανικά που δεν τους αρέσουν.
Εμείς για σήμερα θα το φτιάξουμε με μπρόκολο. Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατηγορία των λαχανικών.
Είναι γνωστό ότι το μπρόκολο έχει περισσότερη βιταμίνη C σε σύγκριση με το πορτοκάλι. Επίσης περιέχει αρκετή ποσότητα ασβεστίου που περιέχεται σε αφθονία στο μητρικό γάλα.
ΥΛΙΚΑ
2 μετρίου μεγέθους μπρόκολα σε μπουκετάκια
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ τριμμένη γραβιέρα
150 γρ τριμμένο ρεγκάτο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα μπρόκολα και βάζουμε να βράσουν τα μπουκετάκια μόνο για 10-15 σε κατσαρόλα με νερό γιατί θέλουμε να είναι τραγανά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα τυριά μας. Τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να το δούμε ότι έχει ροδίσει και έχει πιει την κρέμα γάλακτος. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει και απολαμβάνουμε.