Σπιτική Μπουγάτσα
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 450 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ λίτρα γάλα πλήρες φρέσκο
- 370 ml γάλα εβαπορέ light, αραιωμένο με μισό ποτήρι νερό
- 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
- Ξύσμα φλούδας από 2 λεμόνια
- Φλούδες από 3 λεμόνια, κομμένες μεγάλες φέτες, ώστε να αφαιρεθούν εύκολα
- 2 φιαλίδια βανίλια σκόνη
- 150 γρ. βούτυρο μαλακό
Εκτέλεση
- Για την κρέμα, ζεσταίνουμε το γάλα με ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και την σιμιγδάλι. Τα ανακατεύουμε με μίξερ.
- Όταν ζεσταθεί καλά το γάλα, ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε το το μίξερ σε αργό ρυθμό. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού.
- Το βάζουμε στη φωτιά και τα ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει το μείγμα, μέχρι να πάρει μια βράση.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε πάλι.
- Βγάζουμε με προσοχή τις φλούδες λεμονιού και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και χρησιμοποιούμε πινέλο για να αλείψουμε λίγο το ταψί.
- Βάζουμε τα 4 φύλλα κρούστας κάτω στο ταψί, αφού τα αλείψουμε ένα – ένα με βούτυρο.
- Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε 6 – 7 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας.
- Χαράζουμε τα πάνω φύλλα πριν τα βάλουμε στο ταψί στο φούρνο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 170 – 180°C για 45 – 50 λεπτά.
- Όταν ψηθεί και αφού κρυώσει, ρίχνουμε την κανέλλα και τη ζάχαρη άχνη από πάνω, κοσκινίζοντας με σίτα.