ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σύλλογος Αντισφαίρισης Ραφήνας

 Kαλούμε γονείς & αθλητές να μιλήσουν για μορφές κατάχρησης εξουσίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς

Κάλεσμα προς τους γονείς, τους αθλητές αλλά και τις αθλήτριες απηύθυνε ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Ραφήνας, για να μιλήσουν για μορφές κατάχρησης εξουσίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Όλα αυτά μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη Σοφία Μπεκατώρου και τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, πρώην πια στέλεχος της Ν.Δ.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από τα Σάββατο 16.01.2021 παρακολουθούμε, βαθύτατα προβληματισμένοι, τα όσα κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου στα Μ.Μ.Ε.

Στεκόμαστε στο πλευρό της και προτρέπουμε τις αθλήτριες και τους αθλητές να μιλήσουν και να καταγγείλουν κάθε περιστατικό σεξουαλικής βίας, κατάχρησης εξουσίας και εν γένει ανάρμοστης συμπεριφοράς, που μπορεί να αποβεί σε βάρος της αξιοκρατίας, της προσωπικότητας και της υπόστασής τους.

Ο Αθλητισμός πρεσβεύει μοναδικές αξίες και η παραμικρή σκιά «σπρώχνει» τις Οικογένειες και τα παιδιά να απομακρυνθούν από τους αγωνιστικούς χώρους. Παράγει πολιτισμό, παιδεία και σφυρηλατεί χαρακτήρες που δεν επιτρέπουν ανοχή σε κάθε είδους παραβίαση αρχών, της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., σε κάθε περιστατικό, θα ενεργοποιήσει άμεσα την Αθλητική Πειθαρχική Ιεραρχία και θα απευθυνθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, με πλήρη διαφάνεια στις ενέργειές του.

Προσπαθήσαμε και επιβάλουμε κανόνες ώστε το Άθλημα του Τένις να παραμείνει υγιές.»

To Δ.Σ της Ε.Φ.Ο.Α.

ΠΗΓΗ:iRafina.gr