ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα είδη άσκησης που ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Στείλε 6 και ξεκίνα να γυμνάζεσαι

Σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως η άσκηση βοηθάει στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ωστόσο πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές καθώς η πολύ γυμναστική τελικά το αποδυναμώνει. Αν λοιπόν εκτός από γραμμωμένους μύες, επιδιώκεις να δυναμώσεις και τον οργανισμό σου, με αυτά τα είδη άσκησης σίγουρα θα το πετύχεις.

Περπάτημα – Τζόγκινγκ: Τα οφέλη τους είναι πολλά και γνωστά τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία, για αυτό πολλοί γιατροί και ειδικοί τα συνιστούν ανεπιφύλαχτα. Το έντονο περπάτημα ή χαλαρό τζόκινγκ απελευθερώνει τις ενδορφίνες στο οργανισμό και συμβάλουν στην ενδυνάμωση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που κάνουν ήπιο τζόγκινγκ, τρεις φορές την εβδομάδα, αρρωσταίνουν κατά 50% λιγότερο από τις υπόλοιπες.

Πιλάτες: Είναι από τα αγαπημένα είδη γυμναστικής αφού όχι μόνο προσδίδει γράμμωση στους μυς, αλλά ενδυναμώνει συνολικά όλο το σώμα. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την βελτίωση του κυκλοφορικού, λεμφικού και αναπνευστικού συστήματος ενώ διακρίνεται για τις σημαντικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Yoga: Όλα τα είδη yoga έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Από την καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης μέχρι την συμβολή της στο ενδοκρινολογικό και ανοσολογικό σύστημα, η yoga είναι αποδεδειγμένα η άσκηση που βοηθά με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ατόμου.

Πηγή: ΑllΥou