ΣΧΟΛΕΙΟ

Θ. Ζαούτης, καθ. Παιδιατρικής-Επιδημιολογίας: “Προτεραιότητά μας να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά

– Τα παιδιά δεν είναι ο κύριος οδηγός της μετάδοσης”

Κι ενώ οι ειδήσεις που φτάνουν ώρα με την ώρα είναι το λιγότερο αντικρουόμενες, σήμερα θα δοθεί τέλος στην αγωνία γονιών, εκπαιδευτικών, αλλά και μαθητών, αφού οι απογευματινές ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας θα καθορίσουν το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείω, τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα το πρωί, μιλώντας στο Open, ο καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Θεοκλής Ζαούτης, δήλωσε ότι τα παιδιά δεν είναι ο κύριος μεταδότης της πανδημίας.  Τόνισε μάλιστα ότι “η μετάλλαξη αναλογικά έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, αλλά όχι παραπάνω στα παιδιά. Δεν υπάρχει δυσανάλογη μετάδοση στα παιδιά σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Για το λόγο αυτό είναι προτεραιότητά μας να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά, για λόγους ψυχικής υγείας και ισορροπίας των παιδιών”.

Αναφερόμενος μάλιστα στο γενικό πληθυσμό είπε ότι “όλες οι επιλογές αυτήν τη στιγμή θα επιβαρύνουν την ψυχολογία του κόσμου. Και το ολικό lockdown και το φαινόμενο ακορντεόν με την ανασφάλεια που δημιουργεί. Μόνο ο εμβολιασμός θα είναι το όπλο μας που θα μας βγάλει από την πανδημία. Αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποια αξία να λέμε αν είμαστε στο τρίτο κύμα, δεν μας βοηθά σε κάτι. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, ιδίως οι ενήλικες, είναι αυστηρή τήρηση των μέτρων προκειμένου να ξεπεράσουμε όλο αυτό.”

ΠΗΓΗ:http://infokids.gr