Τι θα χρειαστείτε
- 500 γραμμάρια ντοματίνια
- 250 γραμμάρια φέτα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, συν λίγο ακόμα για γαρνίρισμα
- ¾ φλιτζάνι κριθαράκι
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- ½ μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κονσέρβα ντομάτας με τους χυμούς της
- Αλατοπίπερο
Βήμα 1ο
Βήμα 2ο
Βήμα 3ο
Όσο ψήνεται η φέτα, σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το σκόρδο, την κονσέρβα ντομάτας, τον ζωμό και το θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Βήμα 4ο
Μόλις οι ντομάτες και η φέτα στο φούρνο είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε στην κατσαρόλα που σιγοβράζει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό. Ρίχνουμε και το κριθαράκι και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά περίπου – μέχρι να μαγειρευτεί. Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα, βασιλικό και μαύρο πιπέρι.
Μια μικρή σημείωση: Μην προσθέσετε το κριθαράκι μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Χωρίς το ζυμαρικό, η σούπα διατηρείται καλά στο ψυγείο για 4 έως 5 ημέρες και στην κατάψυξη για έως και 6 μήνες!
Πηγή: feelgoodfoodie.net