ΣΧΟΛΕΙΟ

Τι θα ισχύσει φέτος για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την πανδημία του κορωνοϊού, φέτος, βασικό μέλημα είναι τα σχολεία να ξεκινήσουν με δια ζώσης μαθήματα και να παραμείνουν ανοιχτά με κάθε τρόπο, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής σεζόν. Τα νέα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν έχουν στόχο να επιτευχθεί η κανονική διεξαγωγή των μαθημάτων και να αποφευχθεί η τηλεκπαίδευση.

Ξεκινώντας από τη χρήση μάσκας, αυτή θα είναι παντού υποχρεωτική για μαθητές και δασκάλους, εκτός από το μάθημα της γυμναστικής. Για τους μαθητές άνω των 12 ετών, θα χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά θα επιδεικνύουν αρνητικό self test δύο φορές την εβδομάδα, που θα παρέχονται δωρεάν από το δημόσιο.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, θα μπαίνουν στο σχολείο αν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Αν όχι, με δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

Ο τρόπος αντιμετώπισης των κρουσμάτων μελετάται από ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας και σύντομα τα μέτρα θα ανακοινωθούν, ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς. Αυτό που προτείνεται πάντως, είναι ένα τμήμα να κλείνει μόνο αν υπάρχουν κρούσματα στο 50%+1 των μαθητών.

Σύμφωνα με δηλώσεις από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, αν υπάρξει κρούσμα σε μία τάξη, θα πρέπει να γίνουν επιπλέον εργαστηριακά τεστ για εκπαιδευτικούς και για μαθητές στο επικίνδυνο διάστημα, περίπου 7 ημερών, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν μαθητές οι οποίοι θα έχουν άμεση επαφή με το κρούσμα, πιθανόν να τίθεται σε καραντίνα μόνο το κρούσμα.

http://citykidsguide.com